2011-11-24 14:28:19• hírek • Nagykároly.ro

Ingyenes egészségügyi felmérés Nagykárolyban

Megyénkben a legalacsonyabb a születéskor várható élettartam az egész országból. Az elhalálozások több mint fele szív- és érrendszeri betegségekre vezethető vissza – derült ki egy, a Szatmár Megyei Tanács a Szatmár Megyei Kórház Diabétesz Központjával közösen nemrégiben elkészíttetett tanulmányból. A hónap idusától kezdődően egy reprezentatív kutatás keretében mérik fel még pontosabban a megye lakosságának egészségügyi állapotát.

A program nyugat-szatmári alkalmára november 29-én, kedden 8 és délutáni 5 óra között kerül sor a Iuliu Maniu Szakközépiskola sportcsarnokában, amely a Maniu utca 21. alatt található, az Apaserv udvarán. A megye lakossága egészségügyi állapotának felmérését célzó alkalmon mind az egészségügy-biztosítási járulékot fizetők, mind az azt nem fizetők részt vehetnek.

A program keretében a rámutatnak majd a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázati tényezőire. Így a személyek által befolyásolható jelenségekre: a súlyra, testtömeg indexre, haskörfogatra, vérnyomásra, dohányzásra, koleszterinszintre, triglicerid jelenlétre, valamint glükózszintre. A részvevők figyelmét ugyanakkor felhívják az általuk nem befolyásolható kockázati tényezőkre, így az életkorra, magasságra, a genetikailag örökölt hajlamokra stb.

Hogy minél hatékonyabb legyen az egészségügyi állapot felmérése, vérérből vesznek mintát a SYNEVO Románia szakemberei - az összegyűjtött mintákat szatmári orvosok tanulmányozzák majd.

A méréseket követően mindahány részvevő egészségügyi adatlapot kap majd, míg a vérmintákon végrehajtott vizsgálatok eredményeit a személyi kártya felmutatásával lehet igényelni a Nagykárolyi Városi Kórház Járóbeteg-rendelőintézetében (közismertebb nevén: a poliklinikán).

A mérésen való részvétel ingyenes, mindössze annyit kérnek a jelentkezőktől, hogy ne fogyasszanak alkoholt és ne egyenek legkevesebb öt órával a tulajdonképpeni mérés előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: