2011-01-18 15:06:14• hírek • Szatmar.ro

Mégsem lesz Fradi-meccs Csengerben

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, történelmi labdarúgó mérkőzésnek szeretett volna otthont adni Csenger városa: a Ferencváros labdarúgó szakosztályának fennállás óta első ízben rendezett volna pályaválasztóként bajnoki mérkőzést vidéki városban.

A megállapodás megszületett a csengeri önkormányzat, a Ferencváros valamint annak ellenfele, a Nyíradonyi Huszárok között, az eseményre mégsem kerülhet sor: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem adta áldását.

A szerkesztőségünkben eljuttatott hivatalos indoklásból kiderül, hogy az MLSZ Versenybizottsága "tárgyalás mellőzésével megtartott versenyügyi eljárás során" úgy döntött: a Ferencvárosnak otthon kell megrendeznie a mérkőzést.

Csík Albert versenybiztos a Futsal Versenyszabályzat 32. paragrafusának 2. és harmadik bekezdésére hivatkozva leszögezi, hogy „a bejelentett pálya csak a sportszervezet székhelyével azonos helyiségben lehet és a sportszervezet csak a bejelentett (teremben, sportcsarnokban) rendezheti meg a mérkőzést".

Miközben tehát egyrészt az amerikai profi kosárlabda (NBA) és jégkorong (NHL) ligában bevett szokás külföldön megnyitni a szezont másrészt pedig Olasz Szuperkupa-döntőt rendeztek már az Egyesült Államokban, Kínában és Líbiában, Francia Szuperkupa-finálét pedig Kanadában és Tunéziában, addig a Magyar Labdarúgó Szövetség íly módon próbálja népszerűsíteni a teremlabdarúgást....


Az MLSZ nem engedi Csengerbe a Ferencvárost
Az MLSZ nem engedi Csengerbe a Ferencvárost fotó: ftcfutsal.hu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: