2017-01-13 22:04:03• hírek • Kocsis Zoltán

Mégis az első húsz között zárhat Gyenes - Frissítve

Remekelt az utolsó igazi versenynapon Gyenes Emánuel, aki 64 mért kilométerrel az idei Dakar vége előtt feljött a 18. helyre - célja, hogy a legjobb 20 között végezzen, kézzelfogható közelségbe került tehát.

Frissítve: a legfrissebb pontlista alapján Mani összetettben a 19. helyen áll.

A 11. versenynapon San Juan és Rio Cuarto között 754 kilométert kellett megtennie a mezőny még állva maradt részének, ebből pedig 288 kilométer volt a mért szakasz. Az első mintegy 50 kilométeren dűnék között kanyargott Maniék útja, majd a rali világbajnokság terepét idézte a szakasz többi része.

A Dakar hivatalos honlapja és Gyenes hivatalos Facebook-oldala egyaránt arról számolt be (péntek este 23.00 órakor), hogy a szatmári kedvenc 20.-ként ért célba. Igaz, utóbbi hozzáteszi, az ideiglenes eredmények szerint... Az viszont biztos, hogy az Autonet Motorcycle Team versenyzője 3 óra 45 perc alatt tette meg a távot és 26 perccel ért be a futamgyőztes Paulo Goncalves mögött. A második Joan Barreda-Bort, a harmadik pedig Adrien van Beveren volt.

Pénteki eredményével Gyenes öt helyet lépett előre az összesített táblázaton, ahol - szintén a Dakar hivatalos honlapja szerint - a 18. helyen áll, három óra 45 perccel a versenyt vezető Sam Sunderland mögött. Az angol pilóta előnye tetemesnek mondható fél óra a második helyezett Matthias Walkner előtt, így ha nem jön közbe semmi drámai szombaton, gyakorlatilag győztesnek tekinthető.

Szombaton, az idei Dakar utolsó napján Rio Cuarto és Buenos Aires között 786 kilométer vár még a fáradt, elcsigázott versenyzőkre, ebből azonban már csak 64 kilométer a mért szakasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: