2013-02-01 17:06:42• hírek • Kocsis Zoltán

Mégis a prefektúrával pereskedik a város a Filharmóniáért

Amint azt korábban megírtuk, Vasile Tantas avasi vállalkozónak semmilyen elképzelése nincs azzal kapcsolatban, hogy mit kezdhetne Szatmárnémeti szimbólumával, a Pannónia szállóval. Ezt Vasile Avram prefektus erősítette meg pénteken. Mint ahogy azt is, hogy a városi önkormányzat mégis a prefektúrával pereskedik a Filharmónia épületrész telekkönyvezése kapcsán - noha szerdán még nevetve cáfolta ezt.

Tantast január közepén szólították fel, hogy a hónap utolsó napjáig dolgozzon ki egy tervet azzal kapcsolatban, mit akar vagy mit tud kezdeni a Pannónia épületével. Az ultimátum csütörtökön járt le, a kétes hírű üzletember ekkor találkozott ismét a városi és megyei önkormányzat vezetőivel. Az itt elhangzottakról végül senki sem tartott sajtótájékoztatót, pénteken viszont Avram a Szatmár.ro kérdésére válaszolva elmondta: valamennyi, az ügyben érintett felet és intézményt megkért, gyűjtse össze a teljes dokumentációt az épület privatizálásáról valamint későbbi eladásáról.

„Szeretnék teljesen tisztán látni, ezért jövő hétre egy újabb megbeszélést ütemeztünk be. Egyelőre nem nyilvános, hogy mi hangzott el tegnap (csütörtök, szerk.), de azt elmondhatom: Tantas semmilyen tervvel, elképzeléssel nem tudott előállni. Ezt követően viselheti következményeket: fizetheti a büntetéseket", jelentette ki Avram, sokat sejtető mosollyal az arcán, amely azt engedte sejtetni, hogy a színfalak mögött mégis körvonalazódik egy megoldás.

Noha szerdán még nevetve tagadta, most beismerte: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tényleg a prefektúrával pereskedik a Filharmónia épületéért. „Elődömnek (Radu Giuca korábbi prefektusnak, aki 2011 decemberében megtámadta a városi tanács azon döntését, hogy a Pannóniától eltérő telekkönyvi számon jegyezteti be az épületrészt, szerk.) csak formai kifogása volt a határozattal kapcsolatban. A polgármesteri hivatalnak csak néhány kifejezést kell átformálnia", tette hozzá.

Tényleg „néhány kifejezésen" múlna egy több, mint egy éve húzódó közigazgatási per Romániában? Ha igen, akkor talán túlzó volt Dorel Coica polgármester azon gyászos bejelentése, hogy közel állunk a Filharmónia elveszítéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: