2009-09-03 10:24:14• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Mégis Hollandiába látogat a miniszter

A román külügyminiszter mégsem halasztja el hollandiai látogatását, miután szerdán este telefonon sikerült tisztázni a holland féllel a kisebb diplomáciai konfliktust okozó kérdéseket.

A román külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott közleményében még azt írta, hogy Cristian Diaconescu elhalasztja látogatását. Az indoklás szerint a holland kormány olyan dokumentumot terjesztett  a parlament elé, amelyben - a román fél szerint - "radikális hangnemben" értékeli a romániai jogállamiság működését, "túlzó módon" értelmezi az Európai Bizottság által június 22-én közzétett, a román és a bolgár igazságügyi rendszerről szóló jelentést. Bukarest "meglepődéssel" fogadta a dolgot, a holland kormány lépését "barátságtalan" gesztusnak nevezve.

Szerdán este azonban a két ország diplomáciai apparátusa telefonon tisztázta az esetet. A román külügyminisztérium szerint azért is fontos Diaconescu utazása, hogy jelen legyen a holland parlament ülésén, amelyen döntést fognak hozni Hollandiának a Romániát érintő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus működésére vonatkozó álláspontjáról.


A román külügyminisztérium a holland kormány lépését "barátságtalan" gesztusnak tekinti
Előbb bejelentette, hogy nem magy Hollandiába, ám mégis utazik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: