2011-06-20 15:39:19• hírek • Szatmár.ro

Megírták az első tesztet

Hétfőn, június 20-án reggel a román nyelv- és irodalom vizsgával vette kezdetét a nyolcadikos diákok felmérése.

A VIII. osztályos diákok év végi felmérése az anyanyelvi oktatásban részesülő diákok esetében három, míg a román nyelven tanulók esetében két írásbeli vizsgából áll - ez egyben a középiskolába való felvételi felét, illetve egyharmadát képezi majd, profiltól függően. A vizsga kérdőíveit, ahogyan az érettségi esetében, most is egy központi felmérő bizottság állította össze, a tíz tételsor közül húztak egyet a felmérő napján.

Minden iskolában külön megrendezték országos felmérőt, a tanintézmények saját bizottságot állítottak és az iskolák tanárai vigyáztak fel a megíráskor és javítják ki őket. A nyolcadikosoknak azonban, az érettségivel ellentétben, nincs idejük pihenésre, hiszen kedden az anyanyelv vizsgával, majd a matematikával folytatódik a felmérés.

Az első eredményeket a tanintézmények június 24-én délelőtt függesztik ki - ezek egyébként a Tanügyminisztérium honlapjára is felkerülnek -, délután pedig, 14-18 óra között, ahogyan eddig is, óvásokat nyújthatnak be a jegyükkel elégedetlen nyolcadikosok.
 A dolgozatokat június 25-26-án javítják ki a központokban, a felmérők végső eredményeit pedig 27-én teszik közzé.


Vizsgáznak a nyolcadikosok
Vizsgáznak a nyolcadikosok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: