2013-01-10 10:19:39• hírek • MTI

Rendkívüli hideg okoz gondokat Dél-Kínában

Dél-Kínában 2008 telén volt hasonlóan kemény hideg, akkor a fagy és a havazás több mint 120 halálos áldozatot követelt, s hatalmas anyagi veszteséget okozott az országnak.

Csaknem három évtizede nem volt a mostanihoz hasonlóan  hideg tél Dél-Kínában, a napok óta tartó fagy csak Kujcsou tartományban közel 380 ezer embert érint - közölték a helyi hatóságok szerdán.

A délnyugat-kínai tartomány 17 megyéjét nyilvánították katasztrófa sújtotta területnek; a hideg, a jégeső és a havazás miatt mintegy 4500 embert költöztettek el lakhelyükről.
Kujcsouban a mostoha időjárás által okozott, elsősorban a mezőgazdaságot ért közvetlen anyagi kárt 68 millió jüanra teszik.
A helyi kormányzatok a régióban mentőállomásokat hoztak létre, ahol élelmiszert és ruhát osztanak a rászorulóknak. Az időjárás-előrejelzés szerint a következő napokban marad a fagy a környéken.

A térségből, illetve a keleti országrészből küldött más jelentések arról számolnak be, hogy sok helyütt gondot okoz a hajléktalanok ellátása és a megrongálódott utak, villamosvezetékek helyreállítása.
Anhuj tartomány székhelyén alkalmi szálláshelyeket nyitottak az idősek és a hajléktalanok számára, Kanton városában 1347 ideiglenes menedékhelyet állítottak fel ugyancsak az időskorúak megsegítésére.
Anhujban több mint ezer közlekedési rendőr és önkéntes végzi a sózást a fagyos, behavazott utakon, az autósokat hólánc használatára szólították fel.

Hunan tartományban 113 elektromos távvezeték fagyott le, a Kuanghszi-Csuang autonóm területen csaknem 167 ezer embernek okoz gondot a szokatlan hideg, amely körülbelül 18500 hektáron veszélyezteti a termést. A kárt itt 84 millió jüanra (45 millió lej) becslik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: