2013-02-20 15:35:37• hírek • Szatmár.ro

Megint meglepetést okoztak a párbajtőrözők

A Csiszár Ferenc által irányított párbajtőr válogatott 29 helyet lépett előre a ranglistán.

Nemrég érkezett haza Heidenheimből a Sportklub párbajtőr csapata, amely részt vett a Világkupán és a Bajnokcsapatok Európa Kupáján (BEK) is. A Világkupán a fúk - Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Árkosi Bertalan, Andrei Radu -a román válogatott színeiben léptek pástra, a BEK küzdelmeiben pedig mint román bajnokok vettek részt.

A Szatmárnémeti Sportklub 11. lett a BEK-ben, miután sikerült legyőzniük az észteket, de sajnos kikaptak a francia bajnoktól, aki amúgy harmadikként végzett a versenyen.

Az igazi bravúrt a Világkupán "követték el" Csiszár Ferenc tanítványai, minek következtében hatalmasat ugrottak a világranglistán, mivel náluk csak jobb helyezésű csapatokat vertek meg. A 30 válogatottat felvonultató küzdelemben már az első összecsapás kellemes meglepetés hozott: a világranglistán hatodik Venezuelát legyőzve mindenki érezte: érik a nagy meglepetés.

A helyosztókon, a 9-16 helyért folytatott versenyben a szatmáriakból álló román válogatott mindhárom meccsét megnyerte. Először Norvégia (14. hely a ranglistán) verték 21-20-ra, majd az orosz válogatottat (7. hely a világranglistán) 45-41-re. Aztán jöttek a házigazda németek, akik a világranglistán 13. helyen állnak. Őket 21-20-arányban győzte le a román válogatott, így jött össze a 9. hely a 30 fős mezőnyben. A román válogatottat egyébként az ukránok verték meg, emiatt nem jutottak Csiszár tanítványai a legjobb nyolc közé.

A román válogatott így a 29. helyre lépett előre az 57 országot számláló világranglistán - ezen az USA az első, a franciák a második helyen állnak, Magyarország pedig a harmadik.

A bravúr-csapat Csiszár Ferenccel

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: