2011-05-27 18:56:57• hírek • MTI

Három óvás az EMNP ellen

Toró T. Tibor
Toró T. Tibor

Június 16-án tárgyalja érdemben az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését a Bukaresti Törvényszék - adta hírül pénteken a párt létrehozását kezdeményező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

Az MTI bukaresti irodájába is eljuttatott közlemény emlékeztet: a román fővárosban május 26-án tárgyalta első ízben az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését a Bukaresti Törvényszék. A tárgyaláson a hivatalos bejegyzésre váró párt ideiglenes elnökségét Toró T. Tibor képviselte.

Az Erdélyi Magyar Néppárt jogi bejegyzése ellen három óvást nyújtottak be. A jogi személyként be nem jegyzett Demokratikus Szolidaritás az Esélyegyenlőség és Egy Jobb Társadalomért Pártja (Partidul Solidaritatii Democratice pentru Sanse Egale si pentru o Societate mai Buna) az Európa Tanács alapjogi Chartájának előírásait kérte számon a párt programjában. A Néppárt (Partidul Popular) azt kéri a törvényszéktől, hogy az új magyar párt nevében ne szerepeljen a Nép (Popular) szó.

Egy magánszemély azért nyújtott be óvást, mert szerinte a párt bejegyzését támogató aláírások között hamisak is találhatók.
Az ügyészség képviselője nem emelt kifogást az Erdélyi Magyar Néppárt jogi bejegyzése ellen. Az Erdélyi Magyar Néppárt jogi bejegyzését június 16-án tárgyalja érdemben a Bukaresti Törvényszék, az óvást emelők addig mutathatják be bizonyítékaikat - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: