2007-08-24 00:13:25• hírek • Szatmár.ro

Megint börtönbe kerülhet Zalatnay!

nciniz1Négy évvel ezelőtt 12, 5 millió forintot adott kölcsön Zalatnay Saroltának egy asszony.

Négy évvel ezelőtt 12, 5 millió forintot adott kölcsön Zalatnay Saroltának egy asszony, aki a mai napig nem kapta vissza a pénzét. Tavaly augusztus 25-én tett feljelentést, s majdnem napra pontosan egy év után, ma lezárult a nyomozás. Az aktákat Cini ellen vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt. 1-5 évig terjedő börtönre is számíthat az énekesnő, ha villámgyorsan nem fizeti vissza adósságát.

Sz. Erzsébet először csak polgári pert akart indítani, hogy behajthassa a pénzt Cinin. Másfél éve Zalatnay előző - bűnszövetségben elkövetett 120 milliós csalásának - károsultjaihoz csatlakozva fordult ügyvédhez, aki a fedezetül szolgáló dokumentumot és a kölcsönről szóló többi papírt is megvizsgálva, büntetőeljárás kezdeményezését javasolta az asszonynak. Több szembesítés és tanúmeghallgatás után lezárult a nyomozás Zalatnay ellen. Jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt továbbította a XI. kerületi rendőrkapitányság a nyomozati anyagot az ügyészségre.

- Zalatnayt egy szépségszalonban ismertem meg, mindketten oda jártunk - mesélte az asszony. - Kesergett, hogy milyen nagy bajban van, meg, hogy az akkor folyó büntetőügyében is ártatlan. 20 milliót kellene összeszednie, hogy azt befizesse, és akkor megúszhatja a börtönt.

A hitelező szerint Cini direkt becsapta

Erzsébet megsajnálta ugyan Cinit, de egy fillérrel sem segítette volna ki, ha az énekesnő nem ad biztos fedezetet, ami egy RTL Klubbal kötött szerződése volt. Eszerint 11,2 millióra számíthatott életének megfilmesítése kapcsán.

- Ügyvédnél készült iratban erre a szerződésre hivatkozva rám ruházta a neki járó jogdíjat - mondja a károsult. - A maradék tartozásról azt gondoltam, ha már ilyen komoly biztosítékot kapok, a többit is visszaadja majd. Kiderült azonban, hogy már korábban tudta: a filmjéből nem lesz semmi, ezért a jogdíjra sem számíthat. Tudatosan tévedésbe ejtett anyagi haszonszerzés céljából - ez a csalás klasszikus definíciója a btk. szerint is. Kértem, könyörögtem, ő sokáig hitegetett. Azt is megvártam, hogy kijöjjön a börtönből, de láttam új házát a lapokban, olvastam, Horvátországban nyaralt, most a Szigeten lépett fel, könyvet írt, Londonban énekelt, hajvasalót reklámoz... Voltak bevételei, de meg sem próbált fizetni. Továbbra is igényt tartok a kölcsönadott pénzemre. Már akkor sem sajnálom, ha ismét becsukják. Én egyetlen tanút sem idéztettem be a rendőrségre, de akiket Cini invitált a saját védelmére, azok is mellettem tanúskodtak. Most közös ismerősünkön keresztül üzenget: egyezzünk meg, de én ragaszkodom a hivatalos jogi egyezséghez. Sem a szava, sem a sajtcetlijei nem érnek már a szememben semmit.

Visszaeső, és mégsem


Erzsébet ügyvédje dr. Magyar György lapunknak megerősítette a hírt: ma délelőtt megtörtént az iratismertetés, a nyomozás a sértett állítását igazolta.

- Az énekes nő ellen vádemelési javaslattal küldték ügyészségre a nyomozati anyagot, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt. Ennek büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. Az énekesnő kétszeresen szerencsés, mert a közértelmezés szerint ugyan visszaeső, de jogi értelemben mégsem az. Az új bűncselekményt ugyanis még akkor követte el, amikor az előző miatt a bíróság csak elsőfokon ítélte letöltendő szabadságvesztésre, és az még nem emelkedett jogerőre - magyarázza az ügyvéd.

Zalatnay azért is szerencsés, mert nem visszaesőként lehetősége van a kártalanítási eljárásra. Ha beismeri vétkességét, és visszafizeti a kölcsönt, akkor is lefolytatják ugyan bíróságon a büntetőeljárást, de a büntetése korlátlanul enyhíthető.

- Eddig, több ígéret ellenére sem kaptunk ajánlatot a kártalanításra. Ha ez nem történik meg a felek egyezségével, előfordulhat, hogy az énekesnő újra börtönbe kerül. Amennyiben él a mediáció lehetőségével, akkor vádemelés előtt fél évre felfüggesztik az eljárást. Okirat készül a kártalanítás módjáról (ami a szabályok szerint természetbeni is lehet, Zalatnay ledolgozhatja az okozott kárt), és ütemezéséről - részletezi a jogász.

Még nem kell visszamennie a hűvösre

Zalatnaynak egy évet elengedtek előző börtönbüntetéséből, jó magaviselete, és büntetése harmadolása miatt. Bár idén október 26.- ig csak feltételesen van szabadlábon, nem kell visszatérnie új csalási ügye miatt sem. Zalatnay Sarolta nem kívánt nyilatkozni, jogi képviselőjéhez irányított. Dr. Stiller Magdát hiába kerestük többször is, nem volt elérhető. A rendőrségen azonban az eljárás megszüntetését kérte.

Cini közben kamatoztatta 2 éves börtön életét. Az RTL Klub "Nem vagyok én apáca" címmel szívhez szóló szappanoperát sugárzott Ciniről, a többször igénybevett szabadságairól. Utána a TV2 perkált Zalatnay mellműtétének és szabad életének első eseményeiért. Könyv is született Niki naplója szólt címmel az énekesnő és lánya lelki gyötrelmeiről. Zalatnay pedig ismét könyvön dolgozik, a börtöntársak sztorijaiból készít kötetet. A napokban, az Aktívban éppen arról beszélt, hogy talpra állt. Akkor már tudta, hogy újabb csalása miatt vádemelésre számíthat.

stop.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: