2015-04-09 17:04:58• hírek • Szatmár.ro

Megint a Hungaroringen örömautóztak a beteg gyerekek

Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az Örömautózást rákbeteg gyerekek számára. Sok gyerek vágya teljesült azzal, hogy a rendezvény helyszíne idén is az autósport egyik fellegvára, az F1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroring volt. Így a kis betegek a ma hivatásosan versenyzők társaságában, a világhírű pilóták, pld. Räikkönen, Vettel, Schumacher, Hamilton nyomdokain körözhettek.

A Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja által támogatott gyermekek ebben az évben is meghívást kaptak és csatlakozhattak a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítványhoz, illetve a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán kezelt kis betegekhez, így még több izgatott kisgyermek és fiatal töltötte együtt ezt a mindig rendkívül élménydús napot.

Az Örömautózás nevű eseményt Balázs, a raliversenyző 6 évvel ezelőtt hívta életre. Akkor ketten voltak, mára több tucat autó és ralis örvendeztette a gyerekeket. Egy rákos fiú, Kléri Ádám rajongása és halála ihlette az eseményt, mely évek óta megrendezésre kerül. Az élmény gyógyít, de legalább a kétszáznál is több beteg gyerek egy napra elfelejtheti baját. Mára egyre többen gondolják és érzik úgy, hogy a kórházi ellátás mellett a lélek erői is gyógyítják a fizikai betegségeket. Ehhez azonban élményre, örömre van szükség. Ezt az örömöt igyekeztek a szervezők együttes erővel megadni a beteg gyerekeknek, akik közül daganatosok és értelmi fogyatékosok egyaránt voltak.

A valódi versenykörülmény az a tény, hogy a „kis navigátorok" beülhetnek az általuk csodált versenyautókba a pilóták mellé, az, hogy igazából végigszáguldhatnak a versenypályán, illetve a felbúgó motorok hangja most is segített abban, hogy a gyerekek elfeledjék a fehér köpeny látványát, a kórházat, a betegségüket. Ehhez a felejthetetlen élmény még színesebbé tételéhez csatlakozott a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó - parancsnokság egy tűzoltó gépjárművel. A versenyautók mellett igazi kuriózumként tekintettek a gyermekek a kiállított tűzoltóautóra. Nemcsak a jármű nagysága kápráztatta el az oda látogató gyerekeket, hanem az is, hogy egy pár perc erejéig ők is tűzoltóvá válhattak, hiszen kipróbálhatták a szerkocsira felmálházott eszközöket, felszereléseket.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy az elmúlt években az autóversenyzés elitje mellett egyre több olimpikon, színész, operaénekes és ismert személyiség, valamint vállalat csatlakozik az eseményhez.

A Hans Lindner Alapítvány ezúton is köszöni a kitartóan tenni akaró szervezőknek, illetve mindazoknak, akik korábban valamilyen módon a Reménysugár programot támogatták, hogy a program által segített gyerekek számára ismét lehetővé vált a részvétel ezen a különleges eseményen. Jó tapasztalat, és mindenképpen biztatóan hat, ha együtt örül a gyerek, a szülő, a gyógyult beteg, az autósport rajongója, s olyan emberek is, akik egyszerűen csak a rendezvény mellé állnak, és segítik a gyógyulást, erősítik a reményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: