2014-12-06 14:29:56• hírek • Kocsis Zoltán

Meghozta a Mikulás a három pontot, Gavrilescu csukafejese döntött

Folytatta remek hazai sorozatát és győzelemmel búcsúzott a 2014-es évtől az Olimpia labdarúgócsapata, amely szombat délben Dan Gavrilescu remek fejes góljával legyőzte a vendég Miovenit. Ennek köszönhetően Csík Tibor alakulata a második osztályú bajnokság második csoportjának a hetedik helyén telel.

A kellemes decemberi napsütésben viharosan kezdődött a mérkőzés, az első negyed órában mindkét csapat vezetést szerezhetett volna. A 4. percben Alexandru Bostina fejesét bravúrral tudta védeni a vendégek kapusa, Octavian Popescu, a 16. percben azonban már a hazai hálóőrön, Iulian Ancán volt a sor, akinek eszén Victor Mazilu és Marius Galan sem tudott túljárni. A félidő utolsó komoly helyzetét is a vendégek hagyták ki, amikor Alexandru Rauta az oldalhálóba rúgta a labdát.

A második félidő szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első, csakhogy ezúttal Gavrilescu fejelt, a labda pedig centikkel kerülte csak el a kaput. Tíz perccel később Walter Heil próbálkozott egy újabb fejessel, ám Popescu ezt is kiütötte a léc alól. Újabb tíz perc múlva jött az újabb hazai fejes és ekkor már Popescu sem tudott mit tenni: a percekkel korábban pályára küldött Vlad Bujor beadását Gavrilescu bevetődve fejelte a kapuba.

Kevésen - pontosabban Anca kapuson - múlott, hogy az Olimpia előnye ne csak öt percet tartson: a 19 éves portás ugyanis előbb lécre tolta Andrei Nila hat méteres fejesét, de a labda ismét a csatár elé került, ám Anca a négy méterről leadott lövését is hárítani tudta. A hazai szurkolókban aztán a 87. percben fagyott meg a vér, amikor Gragos Dragalina betalált. A bíró, úgy tűnt, előbb megadta a gólt, majd pillanatokkal később les címén érvénytelenítette azt. Ez már sok volt Claudiu Niculescunak, a vendégek edzőjének, aki a pályára szaladt reklamálni.

A találkozó előestéjén Csík azt mondta, reméli, a Mikulás meghozza a három pontot a csapatnak. Nos, ezek szerint Gavrilescu az Olimpia idei Mikulása, a győzelem következtében pedig a sárga-kék gárda a tabellán megelőzte a Ramnicu Valceát és 20 pontjával a hetedik helyen telel. Folytatás - a tervek szerint - február 28-án éppen Ramnicu Valceában.

Olimpia - Mioveni 1-0
gól:
Gavrilescu (77.)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - R. Rus, Muresan (csk.), Heil, Burlacu - Onicas (56. Feier), Villand - Bic (71. Bujor), Gavrilescu, D. Muntean - Al. Bostina (83. Micas)
Cserék: Suta -  Laso, Apostu, Ionita

A csoport további eredményei:
Temesvári Poli
- Resicabánya 3-0
gólok: Scutaru (47.), Henrique (50.), Trandu (87.)

Bihar FC - Ramnicu Valcea 2-0
gólok: Lukács (2.), Pop (80.)

Olt - Pankota 3-1
gólok: Gligor (36.), Gheorghe (67.), Curtuius (93) illetve Mihai (76.)

Tatrang - Fortuna Campina 5-4
gólok: Serban (24., 61.), Brujan (43.), Petra (56.), Pricop (79.) illetve Chipirliu (15.), Antohi (19.), Cioinac (34.). Munteanu (95.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: