2018-08-11 16:07:22• hírek • Bede Emőke

Meghódították a Kiskövest a munkagépek

Jó hírekről számolt be a szombati nap során a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat: a lunaforrási sípálya kialakításán dolgozó munkagépek elérték a Kisköves csúcsát.

A munkálatok fonalát ez év májusában vették fel újra, s szombat délután a kivitelező cég munkagépei elérték végre a Kisköves-csúcsot is. Mindez nem jelent mást, minthogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően zajlanak, most már tényleg látni lehet a hosszas folyamatok végét.


A hegyimentő közszolgálat beszámolója szerint a terep jól néz ki, a felvonó és a hegyimentő-állomástól tölcsér alakban szélesedik majd ki a lejtő, teljes nyitása eléri a 40 métert is. Már csak egyetlen nagy hajrára van szükség, mely a Kisköves nyergének közelében fog lezajlani, de ez is csak kb. egy hetet vesz majd igénybe. S hogy mi következik ezután? Nos, ha elvégezték az utolsó simításokat is a lejtőn, kezdődhet a műhó-rendszer kiépítése. Azaz már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk a réges rég megfogalmazódott vágy, hogy a lunaforrási sípályán szánthassuk a havat. A hegyimentők pedig értelemszerűen nem csak a munkálatok alakulásást követték végig, hanem a a későbbiekben a téli sportok szerelmeseinek biztonságát is óvják.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: