2006-02-22 21:41:38• hírek • Szatmár.ro

Meghiúsult a kivégzés

122356.jpgLelkiismereti okokra hivatkozva megtagadták az altatást az orvosok egy kivégzés előtt

Lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadták az altatást az orvosok egy kivégzés előtt az Egyesült Államokban. 
 
Kaliforniában meghatározatlan ideig elhalasztották egy halálra ítélt kivégzését; éspedig azért, mert két altatóorvos – etikai megfontolásokra hivatkozva – elutasította, hogy részt vegyen a méreginjekciós kivégzésben - írja a radio.hu.

A törvények szerint, ha a kivégzésre megjelölt nap végéig (azaz éjfélig) nem kerül sor az ítélet végrehajtására, akkor az ítéletet már egyáltalán nem lehet végrehajtani, sőt, új tárgyalásra van szükség.

A 46 esztendős Michael Moralest azért ítélték halálra, még 1983-ban, mert megerőszakolt és különös kegyetlenséggel megölt egy tizenhét éves lányt. Ügyvédjei azonban azt indítványozták, hogy – mivel a méreginjekciós kivégzés szerintük kegyetlen módszer és fájdalmat okoz az elítéltnek, ezért – védencüket a kivégzés előtt altassák el. A kijelölt altatóorvosok azonban, etikai aggodalmakra hivatkozva, a kivégzés előtti órákban bejelentették, hogy nem vállalják a feladatot.

Ebben támogatta őket az Amerikai Orvosszövetség is, amelynek etikai és jogi ügyekkel foglalkozó bizottsága elnöknője, Priscilla Ray a múlt héten közleményben ítélte el, hogy altatóorvosokat ilyen feladatra kértek fel. Az Orvosszövetség szerint az orvosok az élet védelmére tesznek fogadalmat.

Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: