2012-05-13 09:41:40• hírek • MTI

Meghirdették a 2012. évi "Az év üzletembere" díjat

Az idén kilencedik alkalom hirdetik meg "Az év üzletembere" díjat, amelyre július 13-áig lehet pályázni - közölte az  Ernst & Young, a díj alapítója az MTI-vel.

Az elismerés célja, hogy kiemelje azokat az újító szellemű vállalkozókat, akik sikeres üzletemberként, kiegyensúlyozott működéssel válaszoltak az elmúlt évek társadalmi és gazdasági változásaira, és átvezették vállalatukat egy új időszámításba. A több mint 20 éves múlttal rendelkező díj jelenleg hat kontinens 50 országának több mint 50.000 résztvevővel van jelen. Magyarországon első alkalommal 2003-ban osztották ki ezt az elismerést.

Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója hangsúlyozta: hisznek abban, hogy a kiemelkedő üzletemberek követendő utat mutatnak a magyar társadalom számára, sikereik hozzájárulnak országunk versenyképességéhez, a pozitív hírnév erősítéséhez.

Pályázni jelöléssel vagy jelentkezéssel is lehet, az elbírálás kritériumai között külön figyelmet kap a vállalkozói szellem, a vállalat pénzügyi eredménye, a személyes integritás, a stratégiai gondolkodás, az innovációs készség, valamint a cég nemzetközi piacokon elért esetleges sikere.

A fődíj mellett idén is három különdíjra is lehet pályázatni a "Jövő ígérete", "Merész újító" és a "Példakép" kategóriában.
Az Ernst & Young a beérkezett anyagok elbírálásának jogát idén is az évente megújuló büggetlen bírálóbizottságnak adja, amelyet a magyar tudományos, illetve üzleti élet kiválóságai alkotnak.

A független bírálóbizottság tagjai: Bayer József, az Axel Springer Kiadó ügyvezető igazgatója,  Horváth Gergely Domonkos, az MNV Zrt. vezérigazgatója,  Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója,  Rudas László,  a Rudas Holding elnöke, Istenhegyi Klinika alapító elnök-vezérigazgatója, FBN-H alapító elnöke, Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke, Szűcs Ildikó, az OTP Bank elnöki főtanácsadója.
Az elmúlt évben "Az év üzletembere" díjat Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke kapta, aki az idén Magyarországot képviseli az Ernst & Young "World Entrepreneur Of The Year" nemzetközi gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt.

Magyarországon  "Az év üzletembere" díjat az elmúlt években Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, az igazgatóság elnöke, Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Zrt. elnöke, Demján Sándor a TriGránit Fejlesztési Zrt. alapító elnöke,  Kürt Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, illetve Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója vehette át.   

Az Ernst & Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól.

Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: