2012-02-27 16:59:48• hírek • Czinzel László

Meghirdette idei pályázatait az RMDSZ és a Communitas

Meghirdette pályázatait a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az általa létrehozott Communitas Alapítvány. Az RMDSZ a magyar közösségnek juttatott 2012-es román költségvetési támogatás 20,46 százalékát osztja ki nyilvános pályázat útján.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az elmúlt hét végén tette közzé a román költségvetés kisebbségi keretéből finanszírozott pályázatait. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával saját alapítványát, a Communitas Alapítványt bízta meg. A Communitas nyolc pályázati felhívást tett közzé honlapján (www.communitas.ro).

E felhívások értelmében művelődési tevékenységekhez, sporttevékenységekhez, oktatási tevékenységekhez, és az ifjúság közéleti tevékenységéhez nyújt támogatást, de alkotói ösztöndíjra, valamint oktatók, kutatók utazási költségeinek a részleges megtérítésére is pályázni lehet az alapítványnál. A Communitas három pályázata célozza mag a szórványközösségek támogatását. Az egyik a szórványgondozó lelkészek utazási költségeinek résztámogatására, a másik a szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására, a harmadik pedig a szórványközösségek rendezvényeinek, magyar házainak a támogatására vonatkozik.

A pályázatok benyújtására március 19. és 22. közötti határidőket szabtak. Molnár Tamara programfelelős az MTI-nek elmondta, az érdekeltek tudják, hogy ebben az időszakban kell pályázni a Communitasnál, így elég a 3-4 hetes határidő. A pályázatokat az alapítvány szaktestületei bírálják el, a támogatásokat az RMDSZ vezetőiből álló kuratórium ítéli oda.

A 2012-es román költségvetés 79,2 millió lejt különít el az országban élő, parlamenti képviselettel is rendelkező 19 nemzeti kisebbség támogatására. A kormány január 27-én közzétett határozata értelmében a legnagyobb összeget, 17,18 millió lejt  a romániai magyar közösség képviselője, az RMDSZ kapja. A Communitas Alapítvány honlapján közzétett 2012-es költségvetési terv szerint a támogatásból 3,5 millió lejt osztanak ki nyilvános pályázat útján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: