2018-05-18 09:54:54• hírek • Közlemény

Meghirdette a MOL idei tehetségtámogó programját

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány május 17-én tizenharmadik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

​Az idei meghirdetésre a szatmárnémeti Csipler Sándor vívóteremben került sor. A rendezvényen részt vett Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionuț Gurza és Szilágyi Balázs vívó, Izabela Voropciuc fiatal zongoraművész, valamint Csiszár Ferenc mentor.


A 2018-as kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére. 


“A tehetség, a munka és a kiváló teljesítmény olyan értékek, amelyek szorosan kötődnek azoknak a közösségeknek a jövőjéhez, amelyekben tevékenykedünk. A fiatal művészek és sportolók kitartó támogatásával hangsúlyozni kívánjuk az általuk képviselt értékek fontosságát, valamint azt, hogy érdemes ápolni a tehetségeket és különböző országos, európai, világszintű vagy olimpiai versenyeken felhívni rájuk a figyelmet” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet. A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.


A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. június 16. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2017-2018 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.


A pályázatokat két szakzsűri bírálja majd el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere fogja vezetni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: