2019-03-25 09:15:47• hírek • Közlemény

Meghirdetésre került a 2018/2019-es tanév Szülőföldön magyarul pályázati felhívása

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2018/2019-es tanévre.

Célja: a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. Jelen felhívás alapján a 2018/2019-es tanévre igényelhető támogatásokra 2019. március 22. - 2019. május 3. közötti időszakban lehet támogatási kérelmeket benyújtani. A támogatási kérelem utolsó postára adási dátuma: 2019. május 3.

 

A támogatási kérelmet a jelen felhívás mellékletét képező adatlapon, papír alapon lehet benyújtani, ajánlott küldeményként 1 (egy) eredeti példányban, zárt borítékban az alábbi címre:

 

U.C.D.M.R. – RMPSZ „Szülőföldön magyarul” - Pályázati Iroda,

530300 Miercurea Ciuc/Csíkszereda,

OFICIUL POȘTAL nr. 1 sz. POSTAHIVATAL

C.P. nr. 19 sz. Pf.

Jud. Harghita / Hargita megye

 

Az Adatlapot, válaszborítékot és az Útmutatót tartalmazó igénylési csomagokat át lehet venni:

- a gyerek által látogatott oktatási intézményben (óvodában/iskolában),

- a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (a továbbiakban: RMPSZ) Területi Oktatási Központjai irodáiban, az RMPSZ megyei/területi/körzeti képviselőinél, illetve

- letölthetők a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról.

 

A beérkezett támogatási kérelmekről a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége - ellenőrzés és feldolgozás után - javaslatot tesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, aki döntési javaslatát a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) elé terjeszti. A támogatási kérelmet benyújtó személy a Bizottság döntéséről írásos tájékoztatást kap. A Bizottság jóváhagyó döntése esetén a megítélt támogatási összeg folyósítása kizárólag banki átutalással történik a Kedvezményezett fizetési számlaszámára, a Bizottság által meghatározott összegben.

 

A támogatásokkal kapcsolatban további tájékoztatást a Bizottság döntését tartalmazó értesítőben, továbbá a fentiekben feltüntetett RMPSZ irodában kaphatnak. A hivatalos felhívás teljes leírását a következő hivatkozásra kattintva tölthetik le: Felhívás-Erdély-2019

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: