2018-05-07 06:32:43• hírek • Közlemény

Megható anyák napi műsorral készültek a Kölcseyben

Anyák napi megemlékezést tartottak május 4-én, pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Szép számmal gyűltek össze a diákok, hogy a mindannyiunk életében legfontosabb szerepet betöltő édesanyákat köszöntsék. 

Az eseményről az iskola két tizenegyedik osztályos diákja, Nagy Dorottya és Koroknai Klarissza készített beszámolót.


"Császár Béla némettanár rendezésében anyák napi programmal készültek a diákok a  Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Az iskola dísztermében az előadás szervezője köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kihangsúlyozta, mennyire fontos az édesanyák szerepe az életben. A diákok a legismertebb német költők verseit gyűjtötték össze, hogy a segítségükkel kifejezhessék az édesanyák iránt érzett szeretetüket. 


A tanulók Henrich Heine, Else Lasker Schüler, Brigit Oppermann és más költők édesanyjuk ihlette költeményeit szavalták átéléssel. Sőt, a színes verskavalkád során még az egyik legismertebb magyar költő, József Attila is helyet kapott. "Mama" című verse szintén német nyelven hangzott el.


Az előadás nagy sikerűnek bizonyult, az iskola diákjai, tanárai és az igazgatóság is jelen volt az eseményen. A díszterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, ami nem is csoda, hiszen a műsor egész héten nagy hangot kapott. Az elmondott verseket a nézőközönség véget nem érő tapsviharral jutalmazta, hiszen a fellépő diákok a szavalást önkéntesen, szívből vállalták, annak ellenére, hogy tudták, sokat kell készülniük a fellépésre.
 

A tanulók munkája ennyiben még nem merült ki, vasárnap ugyanis újra bemutatásra került a műsor a Svábházban. Itt a diákok ismét színpadra álltak és előadták a szívhez szóló anyáknapi verseket."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: