2019-05-28 13:33:43• hírek • Bede Emőke

Meghamisított forgalmi engedélyre bukkantak a RAR-ellenőrzés során

A szatmári közlekedési rendőrök és a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal munkatársai közös akciót szerveztek a hétfői nap során: ez alkalommal Józsefháza területén állítgatták félre azokat a járműveket, melyekkel ránézésre a műszaki meghibásodásaik ellenére is bátran közlekedtek – tájékoztat a rendőrség sajtóosztálya.

Mint közlik, összesen hét helyszíni bírságot szabtak ki 2 320 lej értékben, illetve két forgalmi engedélyt azonnal be is vontak az ellenőrzés során tapasztalt rendellenességek miatt. Ugyanakkor egy 27 éves helybeli nem az autója technikai állapota miatt végezte bűnügyi dossziéval, hanem azért, mert a forgalmi engedélyt bizony meghamisították. Az online adatbázissal való összevetés során ugyanis kiderült, a dokumentumban feltüntetett műszaki vizsgára vonatkozó időpont nem valós. A rendőrség az ügyben közokirat-hamisítás miatt indított bűnügyi eljárást.


A rendőrség azonban nem csak Józsefházán büntette a sofőröket, hanem a megye más útvonalain is. Egyetlen nap alatt több mint 50 helyszíni bírságot szabtak ki, melyeknek összértéke eléri a 14 600 lejt. Kiegészítő intézkedésként felfüggesztették négy vezető jogosítványát is: kettőt gyorshajtásért, kettőt pedig azért, mert a sofőrök nem adták meg a gyalogátkelőn haladóknak a nekik járó elsőbbséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: