2006-10-30 14:41:16• hírek • Szatmár.ro

Kismama veszély

macskaToxoplazmózis, ettől a betegségtől minden kismama retteg, hiszen komoly gondot okozhat a babánál.

Hazánkban minden harmadik ember átesett már toxoplazmózison. Ettől a betegségtől minden kismama retteg, hiszen ha a terhesség idején jelentkezik a fertőzés, az komoly gondot okozhat a babánál.

A cicákon kívül még közel negyven fajta állat (ló, juh, sertés...) hordozhatja a betegséget, sőt a mosatlanul elfogyasztott gyümölcstől és a nem megfelelően átsütött hústól is megfertőződhetünk. Dr. Juhász Tamás állatorvos most hasznos tippekkel látja el a leendő anyukákat. - írja a Blikk.

Mielőtt úgy döntünk, hogy szeretnénk egy kisbabát, feltétlenül menjünk el egy toxoplazmaszűrésre a nőgyógyászhoz. Ha a vizsgálat eredménye pozitív, akkor úgy fertőződtünk meg, hogy nem is tudtunk róla. Ebben az esetben szervezetünk képes az ellenanyag termelésére, amely már a magzatot is megvédi. Amennyiben a vizsgálat eredménye negatív, nem árt a fokozott elővigyázatosság, mivel a fertőzés következtében a baba súlyos fejlődési rendellenességgel jöhet a világra.

A lakásban tartott cicák alomládáját a terhesség első két-három hónapjában lehetőleg ne a kismama takarítsa, hanem kérjen meg erre a feladatra valaki mást.

A cicát egyáltalán ne etessük nyers hússal, és mi is kerüljük a félig átsütött, angolos, illetve a nyers húsból készült ételeket.

Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: