2020-02-11 08:21:52• hírek • hirado.hu

Meghalt egy amerikai kisfiú influenzában, mert oltás helyett gyógynövényeket kapott

Orvosi kezelés helyett egy védőoltás ellenes csoportban kért segítséget influenzás gyermeke kezelésére egy coloradói nő, majd a kisfiú napokkal később meghalt. Szakértők szerint az idei influenzajárvány jobban fenyegeti az amerikaiakat, mint az új koronavírus.

Az új koronavírus terjedése arra ösztönözte az Egyesült Államokat, hogy ellenőrzéseket vezessen be a repülőtereken, ahol kiszűrik a Kínából érkezőket, és karanténba helyezik az ázsiai országból hazamenekített amerikaiak százait. Eddig 13 megbetegedést regisztráltak az Egyesült Államokban, ahol ráadásul van egy másik vírus, amely az elmúlt hónapokban 15 millió amerikait betegített meg és ezrek estek áldozatul a kórnak. Ez azonban nem egy új vírus, hanem az influenza – hangzott el kedden reggel az M1-en.
 

A közmédia tudósítója Los Angelesből jelentkezve elmondta, hogy az idei influenzaszezon korábban kezdődött, eddig legalább 15 millió amerikait fertőzött meg és 8200 embernek okozta halálát.
 

Szakértők szerint ez a járvány jobban fenyegeti az amerikaiakat, mint az új koronavírus. Az egészségügyi hatóság szerint az idei ráadásul az eddigi legrosszabb lehet ebben az évtizedben az Egyesült Államokban. Tizenegy héten keresztül ugyanis folyamatosan emelkedett a fertőzöttek száma és eddig legalább 140 ezer ember kezeltek kórházban az influenza szövődményei miatt – tette hozzá.
 

Kiemelte, annak ellenére, hogy évről évre jelen van a vírus, mégis alábecsülik az amerikaiak. A legveszélyeztettebbek a 65 éven felüliek, a gyerekek és a terhes nők.
 

A szezonban már több mint 50 gyermek vesztette életét. Köztük egy 4 éves, coloradói kisfiú, akinek édesanyja gyógyszer helyett gyógynövényekből, kakukkfűből és bodzából készült teát adott, miután egy védőoltás ellenes közösségi oldali csoportban kért és kapott tanácsot a kezelésre. Napokkal később sem javult a gyerek állapota, majd egy héttel később életét vesztette, hiába próbálták újraéleszteni.
 

Még mindig sokan vannak, akik ellenzik a védőoltást az Egyesült Államokban is. A tavaly őszi felmérés szerint csak az amerikaiak fele tervezte beoltani gyermekét, pedig az orvosok szerint a védőoltás a legjobb módszer a védekezésre” – hangsúlyozta az M1 tudósítója.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: