2014-01-23 19:53:23• hírek • Kocsis Zoltán

Csaknem villanyáram nélkül maradt a szatmárhegyi idősotthon

Csaknem villanyáram és fűtés nélkül maradt a Szatmárhegyen működő, Ezüst Otthon elnevezést viselő idősotthon. Noha az intézmény ellen csődeljárás van folyamatban, az ok nem a pénztelenség, hanem a polgármesteri hivatal mulasztása volt.

Mivel az intézménynek otthont adó épület a Szatmárhegyi Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi és az Ezüst Otthonnak 2019-ig van használati joga, a szolgáltatók az önkormányzatnak számlázzák ki a szolgáltatásaik árát. Az idősotthon vezetői pedig a polgármesteri hivatalon keresztül fizetik ki a számlákat.

Mihaela Pop, az Ezüst Otthon menedzsere a hét első felében kifizette a szükséges 3879 lejt, a villanyszolgáltató csütörtök reggel mégis jelezte: le kell vágnia az áramot, a kifizetések elmaradása miatt. Ez már csak azért is óriási problémát jelentett volna, mert az otthonban az áramot nem csak világításra, de fűtésre is használják. Szerencsére azonban gyorsan kiderült, hogy a kifizetés már megtörtént, így az Alzheimer- és Parkinson-kórral, valamint időskori demenciával kezelt tizenhét idős ember nem maradt a hidegben.

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot Szűcs Szabolcs polgármesterrel, ám nem sikerült elérnünk őt.

Az Ezüst Otthon 2011 januárjában nyitotta meg kapuit a holland külügyminisztérium, a hollandiai Zutphen és Szatmárnémeti támogatásával. Legutóbb azért került a figyelem középpontjába, mert a szatmárnémeti önkormányzat megvonta tőle a városi tanács által megszavazott 200.000 lejes támogatást.

Frissítve:

Időközben a szatmárhegyi polgármester telefonon vette fel a kapcsolatot a Szatmár.ro szerkesztőségével, cáfolva az Ezüst Otthon menedzserének azon állítását, miszerint az önkormányzat mulasztása okozta a kellemetlen helyzetet. Igazát biznyítani is tudja - mondja Szűcs Szabolcs - akivel riporterünk hétfőn fog találkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: