2014-09-11 08:36:14• hírek • Blikk.hu

Czeizel Endre nagy bejelentésre készül

Egy egész orvosi stáb dolgozik azon, hogy a kemoterápiával kezelt Czeizel Endrét olyan állapotba hozzák, hogy csütörtökön sajtótájékoztatót tudjon tartani.

Merthogy a genetikus szeretné méltóképp megkoronázni az életművét, és mindenképp ott akar lenni a nagy eseményen, ahol „az elmúlt 25 év legnagyobb közegészségügyi felfedezéséről" beszélne, ami leginkább az édesanyákat érinti majd.

Ahogy arról a Blikk beszámolt, Czeizel Endre újra kórházba került, és kemoterápiás kezelésnek vetik alá, miután ismét megtámadta a szervezetét a rák. A genetikus korábban arról beszélt, hogy bár a „hetei meg vannak számlálva", örül, hogy végre itthon is elismerik a munkásságát, és megkapja a Semmelweis-díjat. Valószínűleg úgy érzi, hogy egyre fogy az ideje, ezért szeretné megosztani minél hamarabb a világgal a felfedezéseit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy jobban lenne.

- Most nem nagyon tudok beszélni, éppen infúziót kapok - mondta halkan Czeizel Endre, amikor szerdán a Blikk elérte őt.

Egy közeli barátja szerint kemény küzdelmet vív a betegséggel a genetikus.

- Hál' istennek a kemoterápiás kezelést túlélte. És ezt azért mondom így, mert sajnos ez is kérdés volt. Nincs annyira jól - kezdte a Blikknek a család egyik barátja. - Nagyon fontos számára ez a sajtótájékoztató, de ez nem meglepő, hisz egész életében azért dolgozott, hogy elismerjék a munkáját, és odafigyeljenek a kutatásaira. A professzor tudja, mire vállalkozott. Óriási erő és kitartás szükséges ehhez, mert át kell majd szállítani őt a sajtótájékoztató helyszínére, a Szent Margit Kórházba. Emiatt a doktorok megpróbálják olyan állapotba hozni, hogy elmondhassa, amit szeretne - tudta meg a Blikk.

Úgy tudjuk, Czeizel Endre valószínűleg vért kap majd és talán szteroidokat is, hogy elhagyhassa a kórházat. Sajnos a professzor a leukémia egyik legagresszívebb fajtájában szenved. Már korábban is megküzdött a betegséggel, úgy tűnt, javul is az állapota, de nemrég belázasodott, és újra kórházba került.

A cikk itt nem ért véget! Olvassa el a folytatását a Blikk.hu-n!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: