2010-09-21 12:54:16• hírek • Szatmar.ro

Meghallgatott az alprefektus

Többnyire ismét földügyi problémákkal keresték meg az elöljárót kedd reggeli meghallgatásán, azonban egyéb jellegű ügyekben is próbáltak megoldást találni.

Lihet Jakab és Kalocsai Zoltán vetési lakosok munkájuk elvesztése miatt fordultak Patakihoz. Mint elmondták, a településen négyen végeztek eddig őrzői feladatot. Az éjszakai váltásuk nem volt az előírások szerint kifizetve, ünnepnapokon is dolgoztak, a fizetésük pedig változó volt, legutóbb például 470 lejt kaptak kézhez, míg azelőtt 560 lejt. Az eddigi gondok mellett most azzal a ténnyel kellett szembesülniük, hogy október elsejétől elbocsájtják mindannyiukat. Orvoslást kértek az ügyben, mivel munkájuk elvesztése a családjuk megélhetését veszélyezteti.

Az alprefektus elmondta, az új törvények szerint (július elsejétől) vidéken megszűnnek az úgynevezett őr állások és szerepüket átveszik a közösségi rendőrök. Az egyik megoldás tehát az lehetne, hogy továbbképezve magukat, közösségi rendőrökké válnak, ehhez azonban szükséges az esetükben hiányzó középiskolai végzettség. Egy másik megoldás az lehetne, ha a helyi polgármesteri hivatal az adminisztratív munkát végzők csoportjában tudná sorolni őket, ez viszont függ az önkormányzat szervezeti felépítésétől is.

Ahogyan már megszokhatták, a családi problémák hátterében nem egy esetben áll az örökösödés.
Pakh Irén halmi lakos nagybátyjával áll perben, hiszen a hajdanán elállamosított nagyapja földjét jelenleg nagyobb részben a nagybácsi családja műveli. A 6,5 hektáros terület két egyenlő parcellából áll, aminek egyike Pakh Irént illetné anyai ágon, míg másik a nagybácsié. Utóbbi azonban jóval nagyobb területet használ, a nő szerint jogtalanul.

Jelenleg az ügyet bíróságon tárgyalják, Pakh ugyanakkor az alprefektustól is segítséget vár, hogy megkaphassa jogos jussát. Pataki elmondta, mindenképp meg kell várni a bírói döntést, hiszen ebben az ügyben elsőként ez dönthet, majd az ítélet kihirdetése után a döntéstől függően lehet eljárni az ügyben.


A családi viták hátterében több esetben az örökösödés áll
A családi viták hátterében több esetben az örökösödés áll


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: