2011-08-02 13:37:41• hírek • Szatmár.ro

Meghallgatást tartottak

Kedden délelőtt tíz órától meghallgatást tartottak a Szatmár Megyei Prefektúrán. Ez alkalomra is nagyon sok panaszos érkezett, aki az elöljárótól kért segítséget.

Az audienciát kérő személyek közül, ahogyan az hétről hétre lenni szokott, ismét sokan föld- és ingatlan-nyilvántartási ügyben panaszkodtak, mások lakáskiutalásért vagy munkaügyben fordultak a megyei elöljáróhoz.
A hodisai Boje Anamaria lánya kíséretében érkezett a prefektúrára, mert elmondásuk szerint, bár munkát aktívan keresnek, mégis hónapok óta nem sikerült elhelyezkedniük. A lányának ugyan szakvégzettsége nincsen, ám ért a számítógépekhez, míg ő tanítónő volt tavaly januárig a Szokondi Általános Iskolában.

Az asszony elmondása szerint, még tavaly januárban törte el a vállát, így elveszítette a munkahelyét. Még abban az évben részt vett a pedagógusi versenyvizsgán, ahol 6.95-ös átlagot szerzett meg, mégsem sikerült ismét elhelyezkednie az iskolában.


Számos panaszos használta ki a lehetőséget, és kértek segítséget
Számos panaszos használta ki a lehetőséget, és kértek segítséget



„Hónapok óta nincs semmilyen jövedelmünk. A lányomnak ott kellett hagynia a munkahelyét, hogy nekem segítsen, azóta sem tudtunk azonban állást találni. A szokondi iskolában pedig még szakképzetlenek is munkát találtak, csak én nem. Az igazgató nem akar felvenni" panaszolta az asszony. A prefektus kabinetfőnöke ezért elkísérte a nőt a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre, hogy a tanügyi szakemberek segítségével keressenek megoldást a problémájára.

Lakásproblémával egy bikszádi férfi kereste fel a prefektust. Elmondta, a nagyszülei házát elvették tőle, kiforgatták a rokonok, így a feleségével, három gyermekével és egy unokájával jelenleg egy ismerős házában laknak. Az elöljárótól ezért azt kérte, segítsen közbenjárni a polgármesternél, ha lehetséges, utaljanak ki számára egy kisebb földet, amin házat építhet a családjának. A kormánybiztos azt tanácsolta, adja le írásban a kérését a prefektúrán és a bikszádi polgármesteri hivatalban, hogy foglalkozni tudjanak az ügyével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: