2011-08-23 14:39:24• hírek • Szatmár.ro

Meghallgatáson a tanácselnöknél

Kedden délelőtt tíz órától meghallgatást tartott Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az audiencián pedig ezúttal is sokan kértek segítséget a vezetőtől.

A meghallgatást kérők között volt a Romák Keresztény Központjának szatmári képviselője is, Dankó András elnök és Grósz Alexander alelnök. A szervezet partnerségi együttműködést kíván kötni a Szatmár Megyei Tanáccsal, ebben kérték az elnök támogatását. Mint elmondták, az elmúlt húsz évben, bár Szatmárnémetiben is működött a romapárt, az mégsem tett semmi a romák integrációjáért, ennek pedig főként az elnök, Horváth Ignác az oka.

„Szükség lenne a város és a megyei vezetőségben is romára, aki tudja és érti a problémáinkat, aki tud és akar harcolni a jogainkért. Lépni viszont senki nem lépett eddig. Ránk általában csak négyévente van szükség, a választásokkor. Miután viszont a szavazatunkat leadtuk, újabb négy évre megfeledkeznek rólunk" - fakadt ki az elnök.
„Rengeteg a munkanélküli roma is, az ő helyzetüket ki oldja meg? A jó, keresztény romáknak össze kell fogni. Ehhez kérjük a tanácselnök úr segítségét is" - magyarázta Grósz Alexander.

Csehi Árpád elnök elmondta, a partnerséget írásban kell kérvényezniük, ezt követően pedig igyekeznek támogatni majd a romák integrációját.

Audienciát tartott Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: