2015-12-03 16:23:24• hírek • Kocsis Zoltán

Meghaladta a 800-at a Fradival kézilabdázó szatmári leánykák száma

Elek Gábor
Elek Gábor

Óriási mérföldkövet sikerült átlépnie alig egy év alatt a Szatmár - Ferencváros kézilabdaprojektnek, hisz a történelmi Szatmár vármegye területén meghaladta a nyolcszázat azon leánykák száma, akik a magyar sport zászlóshajójának támogatásával ismerkednek meg a ezen csodálatos sportág alapjaival.

Kiss Zoltán ötletgazda, a projekt koordinátora nem titkolt elégedettséggel, büszkeséggel vegyes örömmel számolhatott be arról, hogy a programban immár 815 kislány (U7-U9-es korosztályba tartozók) összesen 71 csoportba osztva kézilabdázik hetente kétszer az edzéseken. A tréningeket már 46 testnevelőtanár irányítja, a programban pedig már 30 önkormányzat vesz részt - Szatmár vármegye mindkét, az országhatár által elválasztott oldalán!

A projekt óriási lehetőség a gyerekek számára, ám a Ferencváros is nagyon komolyan veszi. Ezt jelzi, hogy az elmúlt hétvégén Kaplonyban és Kálmándon megtartott találkozón ismét jelen volt Bognár László, a Ferencváros Kézilabda Nonprofit kft ügyvezető igazgatója.

Annak érdekében, hogy a gyerekekkel foglalkozó tanárok edzőkké, sőt, minél jobb edzőkké váljanak, rendszeresen tartanak szakmai találkozókat a szervezők. Akárcsak októberben Túrterebesen, a hétvégén is Elek Gábor, az FTC kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok csapatának edzője vezette a képzést Kaplonyban és Kálmándon. Munkáját két korábbi kiváló játékos, Szarka Éva és Fidler Erika segítették, ők jelenleg mindketten a Fradi utánpótlásában dolgoznak.

Kaplonyban Elek Gábor videóbemutatóval összekötött elméleti edzést tartott a jelen lévő 36 edzőnek. A kiváló szakember kiemelte, a cél természetesen az, hogy 8-10 éven belül 2-3 tehetséges játékost tudjanak nevelni a Ferencváros számára, ám a saját kútfőből táplálkozó szatmári kézilabdát is szeretnék támogatni.

Kálmándra érve a budapesti vendégek megállapították, ez immár a sokadik olyan minőségű terem a megyében, amelyet akár több magyar másodosztályú klub is megirigyelhetne.... Itt a projekt két helyi mozgatórugója, Belényi Gábor és Zima Lénárd tartott bemutató edzést, majd Szarka Éva és Fidler Erika vette át a gyerekeket.

Sütő Imre és Mosdóczi Vilmos polgármesterek - akik a kezdetektől fogva teljes mellszélességgel a projekt mellé álltak - jóvoltából a vendégek nem maradtak étlen sem, a hagyományos szatmári vendégszeretet élvezve nehezen tudták eldönteni, az ízes gulyás vagy a helyi szimbólum, a pompás strudli volt-e a finomabb...

A kálmándi és kaplonyi események után Kiss Zoltán elmondta, egyre nő az érdeklődés a projekt iránt, amely márciusban és júniusban újabb találkozókkal folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: