2017-09-26 17:59:48• hírek • Kocsis Zoltán

Meghaladta a 10 milliót a megyei utakra fordított összeg

További két millióval emelte meg a Szatmár Megyei Tanács azt az összeget, amit a megyei utak karbantartására fordít. A testület arról is szavazott, hogy 1,44 millió lejt osszanak szét a megye önkormányzatai között.

A Szatmár Megyei Tanács keddi döntésének következtében immár megközelíti a 11 millió lejt az az összeg, amit az intézmény az idei esztendőben a megyei utak karbantartására fordított, árulta el Pataki Csaba tanácselnök. A mostani kétmillió lejt mellesleg az év elején elkülönített tartalékalapból vonta el a grémium. Ezzel kapcsolatban Ioan Rus megjegyezte, 26 megyei út mentét sikerült lekaszálniuk, ami a parlagfű elleni harc eszközeként fontos.

Mivel az állami költségvetés-kiegészítésből sem az önkormányzatok, sem a megyei tanácsok nem kaptak egy lejt sem, a Szatmár Megyei Tanács kedden úgy döntött, 1,44 millió lejt oszt szét a polgármesteri hivatalok között. Mivel nem túl jelentős összeg jutott (volna) így az egyes önkormányzatoknak, Szatmárnémeti, Nagykároly, Erdőd, Avasfelsőfalu, Tasnád, Bikszád, Mezőfény, Szatmárpálfalva, Szaniszló és Vámfalu szolidaritásból lemondott az ő részéről.

Önzetlenségük lehetővé tette, hogy Kányaháza 94, Ákos 92, Krasznabéltek 45, Halmi és Avasújváros 40-40, Szamosborhíd 44, Szatmárhegy 50, Sárközújlak pedig 42 ezer lejt kapjon – a többiek pedig 22 ezret.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: