2015-08-30 10:51:07• hírek • Szatmár.ro

Meggyűlt a kajakosok baja a Szamos sodrásával

Újra népszerűvé tenni a kajakozást a szatmáriak körében - ez volt a célja a szombati, bemutató jellegű kajakos szlalomversenynek, amelyet a Decebal híd lábánál kialakított pályán tartottak. A sportolók persze beleadtak mindent, hogy megnyerjék a megmérettetést, így igen izgalmas volt a verseny.

Kicsit nehezen lehetett megközelíteni a partot, ezért sokan a Decebal hídról követték figyelemmel az eseményeket. Talán ők jártak a legjobban, hiszem fentről nagyon jól lehetett követni a kajakosok útját a szervezők által kialakított, több kapuval ellátott pályán. A helyiek mellett Magyarországról, Ausztriából és Ukrajnából is érkeztek kajakosok, hogy megmutassák a szatmáriaknak, milyen is ez a sportág.

Persze a versenyzést is komolyan vették. A profik természetesen a lehető legnehezebb útvonalon kellett végigmenjenek, az amatőrök persze könnyebb feladatot kaptak. A profik versenyében az ukrán Dimitri Paulenko nyert 1 perc 27 másodperces idővel. A második az osztrák Stefan Schenk lett, a harmadik helyen pedig a verseny fő szervezője, Ionut Stancovici végzett. Alina Ninu is a profik között versenyzett, 1 perc 56 másodperces idejével pedig megnyerte a női kategóriát. A Szamoson mesterségesen kialakított sodrás néha igen megtréfálta a kajakosokat, nem volt könnyű dolguk a pálya azon szakaszán.

Gyerekek is kajakba ültek és meglepő ügyességgel vették az akadályokat: az első a mindössze 10 éves Stefan Ninu lett, a második helyen a 12 éves Dan Corodan végzett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: