2020-03-27 14:44:37• hírek • Szatmár.ro

Meggyógyult az első, koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei páciens

Kigyógyult a betegségből az a 46 éves avasi férfi, akit a koronavírus első hivatalos Szatmári megyei fertőzöttjeként tartanak számon.

Bizonyára emlékeznek rá, még a megyei adatokra vonatkozó általános hírzárlatot megelőzően, két esetben tájékoztattuk olvasóinkat koronavírus-fertőzésről Szatmár megyében. Az első eset egy jászvárási férfi volt, akit előbb szatmári megbetegedettként kezeltek a hatóságok, majd átkerült a saját megyéjébe, viszont pár napra rá egy másik koronavírusos betegről is beszámoltunk, ez esetben már egy, valóban Szatmár megyei betegről szólt a tájékoztatás.
 

Ez utóbbi páciens lett az első regisztrált Szatmár megyei koronavírusos. Az illető egy 46 éves avasi férfi, aki március 11-én tért haza Olaszországból, majd Szatmárnémetiben került karantén alá. A diagnózis megállapítását követően a pácienst egy kolozsvári gyógyászati központba szállították, ahonnan megerősített információink szerint, március 27-én, pénteken gyógyultan távozott.
 

A megyei adatokra vonatkozó hírzárlat óta viszont már nem érkezett tájékoztatás a felől, hogy további koronavírus-fertőzöttek volnának a megyében, bár néhány nappal ezelőtt nem megerősített forrásokból arról értesültünk, hogy a Szatmárpálfalva községhez tartozó Ombodon is koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, viszont ezt hivatalosan senki nem volt hajlandó megerősíteni.
 

A pálfalvi polgármester Bontea Zenoviu megkeresésünkre annyit mondott, nyomozás folyik az ügyben, de további részleteket nem árult el szerkesztőségünknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: