2016-02-27 00:47:03• hírek • Kocsis Zoltán

Megfordult a Steauánál is, győztes gólt lőtt az Olimpia ellen

Nem sikerült a legjobban a tavaszi rajt az Olimpia számára, amely a második osztály nyugati csoportjának nyitófordulójában egy gólos vereséget szenvedett a Medgyes otthonában. A találkozó egyetlen találatát a korábban a Steauában is megforduló Liviu Bajenaru szerezte egy távoli lövéssel a 22. percben.

A Gaz Metan alaposan kicserélte keretét a télen, összesen 11 új játékost igazolt. Közülük öten ráadásul az élvonalból érkeztek: Cristian Gavra, Paul Iacob és Valin Albut a Viitorultól, Andrei Tarcoveanu a Dinamótól, George Neagu pedig a Temesvártól.

Az Olimpiában bemutatkozott a szintén az élvonalból, a Botosani-tól igazolt Ciprian Brata, aki rendkívül aktív volt a meccsen: rögtön a 3. percben helyzetbe is került. Nem késett sokat a hazaiak válasza, Bajenaru veszélyeztetett. A Beszterce és az Astra mellett 2011 nyarán egy hónapig a Steauánál is megforduló, 32 éves középpályás aztán a 22. percben ismét villant, 25 méterről óriási gólt ragasztott Marius Baican kapujába.

Alig két perccel később az Olimpia közel került az egyenlítéshez, de Cosmin Bura fejese után Albut nagyot védett. A szünetig aztán a vendégek részéről Brata, a hazaiak oldalán pedig Gavra, Lucian Cazan és Alexandru Buziuc veszélyeztetett.

A második félidő szintén szatmári lehetőséggel kezdődött, de Adrian Markus közeli lövése egy védőről levágódott. A hazaiak aztán szép lassan fölénybe kerültek, Buziuc, az ex-olimpiás Ovidiu Bic, Cosimo Figliomeni, Bajenaru, Marius Staicu és Alex Munteanu révén több ígéretes lehetőséget is elpuskáztak.

A találkozót a DigiSport és a DolceSport2 élőben közvetítette, az összefoglalót ide vagy ide kattintva lehet megnézni:

Győzelmével a Gaz Metan fellépett a tabella harmadik fokára, míg az Olimpia maradt kilencedik: előbbi közeledik a feljutáshoz, utóbbi távolodik a rájátszás felsőházától. A következő fordulóban a Kolozsvári Universitatea látogat Szatmárnémetibe.

Medgyesi Gaz Metan - Olimpia 1-0
gól:
Bajenaru (22.)
Az Olimpia összetétele: Baican - D. Muntean, M. Mureşan, Iuhas (cpt.), Salageanu - Bura (Ciul '64), Onicas, D. Lukács, Brata (Seb. Ianc '75) - Buhaescu, Markus (Faur '72)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: