2017. június. 22., csütörtök
Névnap:
2007-07-03 20:06:05• hírek • István Löchli

További eredmények

 Az érettségi ezúttal sem zajlott akadálymentesen – újabb visszaélést fedeztek fel.

Szerdán a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáztak az érettségizők- megyénkben ezúttal sem zajlott eseménytelenül a vizsganap.

A vizsgára megyeszerte 2789 diák iratkozott be, közülük 2785-en vettek részt a megmérettetésen. A reál szakos tanulók nagyrészt matematikát választották. Közülük 2102 diák az idén, 53 a tavalyi években végezte tanulmányait. Itt mindössze négy diák nem vett részt az érettségin. A humán szakos diákoknak Románia történelméből vagy földrajzából kellett vizsgázzanak, 170 diák a történelmet, 464 pedig a földrajzot választotta. Az eddigi adatok szerint 99,85 százalékos volt a részvételi arány.
 
Ahogy a román írásbeli vizsgán is történt, a Ioan Slavici Nemzeti Kollégiumban egy diák a felvigyázó tanárok intelmei ellenére mobiltelefont próbált bevinni a vizsgaterembe. Amint ezt a vizsgafelügyelők észrevették, a diákot azonnali hatállyal eltanácsolták, így a pótérettségin folytathatja a megmérettetést. A vizsgáztató tanárok nem elnézőek az ilyen esetekben, hiszen már az érettségi előtt a tanintézményekben ki volt függesztve a vizsgák etikai szabályzata, melyen felhívták a diákság figyelmét, hogy a vizsgaterembe tilos mobiltelefont bevinni.
 
Egyébként a vizsgák megkezdése előtt újból megkérdezték, kinél van mobiltelefon, és amennyiben valaki mégis bevitte, még lehetősége volt, hogy leadja azt a vizsgafelügyelőknek. Az említett vizsgázó az intelmek ellenére mégis megpróbálta telefonját bevinni a vizsgaterembe, ezért fizetett ilyen súlyos árat.
 
 
Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: