2013-01-23 10:44:39• hírek • MTI

Megfenyegették Tamás Sándort

Tamás Sándor
Tamás Sándor

Elektronikus levélben megfenyegették a székelyföldi autonómiatörekvések képviselete miatt Tamás Sándort, a Kovászna Megyei Tanács elnökét.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kovászna megyei elnöki tisztségét is betöltő politikus a keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, ügyészségi feljelentést tett a fenyegetés kapcsán.

Tamás Sándor elmondta, a Facebook-oldalán megjelölt személyes elektronikus postafiókjába érkezett a román nyelvű fenyegető levél, amelyben azt üzenték neki, vigyázzon az elkövetkezőkben, hogy miként veti fel az autonómia kérdését, mert "véletlen közlekedési baleset" áldozatává válhat. A fenyegető nyomatékosította: ne gondolja, hogy tréfa a levél.

Az elöljáró kijelentette, a levéllel a fenyegető a közéleti szerepéért kívánja megfélemlíteni, és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát kívánja korlátozni.

Arra az újságírói kérdésre, hogy hoz-e biztonsági intézkedéseket a fenyegetés után, Tamás Sándor kijelentette: "Igen, kitűzöm a székely zászlót a házam erkélyére".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: