2009-07-30 13:45:29• hírek • Ferenczi Noémi

Megfeneklett projekt

Megfeneklett a sárerdei üdülőövezet projektje, ugyanis felfüggesztették az 5.2-es EU-s vidékfejlesztési és mezőgazdasági pályázati csomagot.

A sárerdei üdülőövezet megvalósításának finanszírozására a Regionális Operatív Program EU-s pályázati csomag 5.2-es támogatási programja keretében pályázott az önkormányzat. Egyelőre országszerte felfüggesztették az 5.2-es EU-s vidékfejlesztési és mezőgazdasági pályázati csomagot, mivel valószínűleg, bizonyos módosításokat fognak bevezetni - tájékoztatta hírportálunkat Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal keretében működő Nemzetközi Finanszírozási Pályázatokért Felelős Iroda vezetője.

 

A nyolc hektáron elterülő üdülőövezet megépítéséhez körülbelül két millió euróra lett volna szükség. Amennyiben minden a terv szerint alakult volna, már idén sor került volna a szerződéskötésre, a jövő évre pedig már a konkrét megvalósítás volt beütemezve. Az irodavezető elmondása szerint, eddig elkészült a pályázati kérelem benyújtásához szükséges megvalósíthatósági és műszaki tanulmány, melyek költségeit szintén pályázati pénzből fedezték. A projekt finanszírozásához két százalékos önrésszel járult hozzá az önkormányzat, így a tanulmányok elkészítésére költött összeg elenyésző.

„Az eddig elkészült tanulmányok nem vesznek kárba, hiszen több mint valószínű, hogy hamarosan újabb az 5.2-es támogatási programhoz hasonló finanszírozási programot fognak kiírni, amikor ismét pályázhatunk támogatásra. Akkor majd előnyösebb helyzetben leszünk mint a többi pályázó, mivel nekünk már elkészültek a kezdeti tanulmányaink"- magyarázta Koncz Andrea.


Egyelőre minden marad a régiben a népszerű kirándulóhelyen
Egyelőre minden marad a régiben a népszerű kirándulóhelyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: