2018-02-26 10:57:47• hírek • (x)

Megfelelő tetőszigetelés segítségével nem illan el a meleg otthonunkból

A téli hideg sokaknak fejtörést okoz, ugyanis egy nem megfelelően szigetelt házból pillanatok alatt elillan a meleg, ezzel párhuzamosan pedig a fűtési számlánk egyre magasabb lesz.

Az egyik legkritikusabb pont ebből a tekintetből a ház tetőszerkezete, ugyanis bizony hajlamosak vagyunk ennek szigeteléséről elfelejtkezni. Napjainkban annál is fontosabb ez, mivel előszeretettel használjuk fel a tetőteret újabb lakrészek kialakítására is.


A megfelelő szigeteléshez minőségi alapanyagokra van szükség, melyek ellenállnak a nedvességnek és a tűznek is. Az ásványi vatta, az antikondenzációs fólia, a kőzetgyapot és a gipszkarton a tetőszigetelés legfontosabb kellékei. Ha a tető alatt berendezett lakrészt is szeretnénk szigetelni, akkor tanácsos üveggyapotot, hőszigetelő polisztirol lapokat, poliuretán habot vagy cellulózrostot beszereznünk. A kőzetgyapot egyik előnye például, hogy tűzálló, így nagyobb védelmet tud nyújtani, mint a fa. Ellenállóságának köszönhetően hosszú éveken át óvhatja a házunkat, vigyázzunk azonban a kiválasztott anyag minőségére, ugyanis a gyengébb kőzetgyapot hajlamos a penészedésre. Döntés előtt mindenképp kérjük ki egy szakértő tanácsát.
 

A polisztirol lapokat csak és kizárólag külső szigetelésre használjuk, ugyanis a lakás falain belül könnyen megjelenik rajta a penész, a falon kicsapódhat a pára és nyirkossá válhat. A poliuretán hab pedig bent tartja a hőt, a zajokat viszont odakint. Napjainkban sokan esküdni mernének a cellulózrost segítségével történő szigetelésre is. Az anyagot újrahasznosított papírból készítik, melyet tűzállóvá tesznek, illetve egy olyan szerrel is kezelik, mely meggátolja a gombák kialakulását és a bogarak beleköltözését. Ha mindezekkel sikerül megfelelő szigetelést kialakítanunk, akkor a fal lélegezni tud, ellenálló lesz a nedvességgel és a tűzzel szemben.
 

Házunk tetőszerkezetének szigetelését kevés pénzből is meg lehet oldani, de mindig tartsuk szem előtt, hogy ideális esetben egy egész életre szóló beruházásba kezdünk az izoláció eltervezésekor. Érdemes kicsivel több pénzt szánni rá, így biztosak lehetünk benne, hogy otthonunk sokáig védett lesz a hideg és a zajok ellen.
 

Ha egy hozzáértő szakértő segítségére van szükséged a döntésben, fordulj a Lebada munkatársaihoz, akik hasznos tanácsokkal látnak el és a legmegfelelőbb alapanyagok kiválasztásában is segítenek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: