2009-10-16 15:29:38• hírek • Parajdi Andrea

Megfelelő számú aláírás gyűlt

Sikerült megfelelő számban Szatmár megyében is begyűjteni a Kelemen Hunor államjelöltségéhez szükséges aláírásokat. A magyarság úgy tűnik szorgalmazza egy anyanyelvükön beszélő államjelölt indítását.

Ahhoz, hogy az RMDSZ színeiben Kelemen Hunor is indulhasson a november 22-én esedékes államelnöki választásokon 200 ezer támogató aláírására volt szükség. Ezek begyűjtéséből az összes helyi és területi szervezet kivette a részét.

A leosztások után Szatmár megyének 18 ezer aláírást kellett összegyűjteni, amely mint megtudtuk sikerült is. Ahogyan azt Veres Norbert, a Szatmár Megyei RMDSZ székházának igazgatója lapunknak elmondta, eddig már 18 971 aláírást továbbítottak, tehát a kijelölt határnál többet gyűjtöttek a helyiek, s az akció még így sem fejeződött be.

-Günthner Tibor szenátorral hétfőn újabb aláírásokat küldünk Bukarestbe, addig még legalább 100-150 név felkerül a listára - mondta a székház igazgatója, aki szerint Szatmár megyében is érezni lehetett, hogy a magyarság lelkesedve fogadta azt, hogy az államelnök-választáson a jelöltek névsora között egy magyar anyanyelvű politikus is feltűnik majd. A Kelemen Hunor jelöltségét támogató listát nem csak magyarok, hanem még román anyanyelvűek is szép számmal szignózták.

Szatmár megyében Börvelyben, Vámfaluban és Túrterebesen sikerült a tervezettnél jóval több támogatási aláírást összegyűjteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: