2008-11-11 16:23:45• hírek • Szatmár.ro

Megfelelő képviseletre van szükség

Kedden délelőtt pedagógusok számára tartottak konferenciát Szatmárnémetiben, mely keretében a Szatmár megyei magyar nyelvű oktatásról tanácskoztak. A konferencián jelen volt Murvai László, minisztériumi főtanácsos is.

A konferencia keretében a Szatmár megyei magyar oktatás jelenlegi helyzetéről, illetve fejlesztésének lehetőségeiről tanácskoztak a jelenlévők. Elsőként Buda Viorel főtanfelügyelő köszöntötte a résztvevőket. A konferencián iskolaigazgatók, aligazgatók, tanfelügyelők vettek részt, illetve Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki kihangsúlyozta mennyire fontos az, hogy a román, illetve a magyar pedagógusok együtt tudjanak működni az oktatás fejlesztésének érdekében. Murvai László minisztériumi főtanácsos bemutatta országos értékelését a magyar oktatásról.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes a helyi viszonyokat ismertette. „A magyar nyelvű oktatás terén is élni kell a törvény által biztosított jogainkkal, viszont szem előtt kell tartanunk, hogy az érvényesüléshez szükség van az állam nyelvének ismeretére is"- jelentette ki Kónya. A magyar oktatás fejlődése azonban nagyban függ attól, hogy kik és hogyan képviselik majd a magyar közösségeket, ezért megfelelő képviseletre van szükség - tette hozzá.

A továbbiakban több értékelés is elhangzott a megyénkbeli magyar oktatást illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: