2008-01-29 11:31:20• hírek • Szatmar.ro

Megfejtették a Marson üldögélő ember titkát

marslakoA Spirit marsjáró nemrégiben ember alakú képződményről készített felvételeket.
Az elmúlt napokban a nemzetközi médiát bejárta a Marson üldögélő ember híre. Egészen pontosan a Spirit marsjáró által készített felvételen látható, ember alakú képződmény keltette fel a marsi élet iránt érdeklődők figyelmét. A NASA szakértőinek nyilatkozata szerint csak egy különleges sziklaformáról van szó.

Az élet nyomai utáni kutatás a Marson, és a megtalálni vélt „nyomok” újra és újra lázba hozzák a szakmabelieket és az ufológusokat egyaránt. Míg a kutatók körében az élet legfeljebb a marsi kőzetben (egykor) előforduló baktériumok formájában képzelhető el, a laikusok emberekre, vagy legalábbis hozzánk hasonlítómarslako_nagy lényekre szeretnének bukkanni. A mondás, miszerint addig festi az ördögöt a falra, amíg megjelenik, úgy tűnik jelen esetben beigazolódott: pár napja ugyanis egy „emberalakot” fedeztek fel a NASA Spirit nevű marsjárója által készített felvételen.

A sok (vicces és félkomoly) találgatás után a NASA szakemberei is megszólaltak: az „emberalak” nem más, mint egy különös formájú, pár centiméteres szikla. Az emberalak csak a fantázia szüleménye, hasonlóan ahhoz, amikor különböző alakzatokat látunk egy-egy felhőben vagy olajfoltban. Ez a pszichológiai jelenség az ún. pareidolia. Oka a figyelemelterelődés, de amennyiben nem kóros esetről van szó, az ember agya korrigálja a látottakat, és figyelmen kívül hagyja a képzelt képet.

Ráadásul a most előkerült felvételen látható, ember alakú szikla nem is a marsi életre utalna, hanem inkább a földire, hiszen még nem is tudjuk pontosan, milyen formában lehet jelen az élet a vörös bolygón.
{youtube}m5lnavfxZWo{/youtube} 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: