2009-11-05 02:40:53• hírek • Szatmar.ro

Megfagyott a Barca és kieső helyen van

Csak nagyon nehezen nyert az Inter Kijevben, továbbjutott az Arsenal.

A Bajnokok Ligája F csoportja talán a legsimábbnak tűnt a sorsoláskor, hisz a Dinamo Kijevnek és a Rubin Kazanynak semmi esélyt nem adtak arra, hogy megszorítsák a két favoritot, az Intert és a Barcelonát. Erre a negyedik kör után a címvédő katalánok kiesésre állnak a bajnokok csoportjában! Továbbjutott az Arsenal, Bölöni Lászlóék győzelmükkel ismét versenyben vannak a kupatavaszért.

A Barcelona az idei kiírás legnagyobb meglepetését okozva az előző fordulóban odahaza vereséget szenvedett az orosz bajnok Rubin Kazanytól, így igen kínos helyzetbe került és a győzelemért utazott Tatárország fővárosába. Ott azonban egy rendkívül jól szervezett védelem, na meg mínusz hét fok várta a címvédőt, amely Ibrahimovic révén már a 3. percben megzörgette a kapufát. A katalánok óriási fölényben játszottak (71% volt a labdabirtoklás aránya számukra), de nem tudták feltörni a hazaiak védelmét. A második félidőben megélénkült a meccs, ekkor a Rubin is mert támadni és bizony Valdez kapusnak kétszer is bravúrt kellett bemutatnia. Több dolga volt viszont kollégájának, Rizsikovnak, aki állta a sarat, így a Barcelona kénytelen volt beérni az egy ponttal.

Nem volt sokkal melegebb Kijevben sem, az Internek mégis nagyon sokáig melege volt a Lobanovszkij stadionban. Az első említésre méltó eseményként ugyanis Sevcsenko a 21. percben mellre vett egy labdát, majd 17 méterről Julio Cesar feje fölött a hálóba küldte a játékszert. Ez volt az ukrán 15. találata az Inter ellen, az előzőeket a városi rivális Milan színeiben szerezte. Az olasz gárda ezt követően elkezdte rohamozni a Dinamo kapuját, ám ott Bogus és a kapufa állták a sarat. Már úgy tűnt, az olasz bajnok szégyenszemre pont nélkül hagyja el Kijevet, amikor a 86. percben Milito közelről kiegyenlített. Ez annyira megfogta a hazaiakat és főleg Bogus kapust, hogy az a 89. percben kiejtett egy labdát, Sneijder pedig megszerezte az Inter első idei győzelmét a BL-ben.

A csoport állása rendkívül szoros, az Inter az utolsóról az első helyre ugrott, a Barcelona jelenleg nincs továbbjutó helyen, a négy csapatot pedig csak két pont választja el egymástól.

A H csoportban az Arsenal azzal a tudattal fogadta az Alkmaart, hogy egy győzelemmel már biztos továbbjutó. Bár az angol csapat rengeteg hiányzó nélkül volt kénytelen felállni, Fabregas duplájával valamint Diaby és Nasri találatával könnyedén, 4-1 arányban legyőzte a holland bajnokot.



Jovanovics fontos gólt szerzett fotó: standard.be


Győznie kellett a Standard Liege-nek is az Olympiakosz ellen, Bölöni László csapata eddig ugyanis még nyeretlen volt és egy újabb botlás a biztos kiesést jelentette volna. Ennek megfelelően határozottan kezdtek a hazaiak, Mbokani a 30. percben meg is szerezte a vezetés, Carcela-Gonzales pedig a kapufát találta el. A szünet után azonban a görögök átvették az irányítást, Bolat kapusnak is akadt néhány védeni valója, gólt azonban ismét a hazaiak szereztek: a 88. percben Jovanovics fejelt a kapuba egy kipattanót.

Eredmények:
F csoport:
Rubin Kazany - Barcelona 0-0

Dinamo Kijev - Inter 1-2
gólok: Sevcsenko (21.), illetve Milito (86.), Sneijder (89.)
A csoport állása: 1.Inter 6p., 2.Kazany 5p., 3.Barcelona 5p., 4.Kijev 4p.

H csoport:
Arsenal - Alkmaar 4-1
gólok: Fabregas (25.,55.), Nasri (43.), Diaby (72.), illetve Lens (82.)

Standard Liege - Olympiakosz 2-0
gólok: Mbokani (30.), Jovanovics (88.)
A csoport állása: 1.Arsenal 10p., 2.Olympiakosz 6p., 3.Standard 4p., 4.Alkmaar 2p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: