2005-07-18 15:58:07• hírek • Szatmar.ro

Megerősödni a kormányban

Markó Béla, az RMDSZ elnöke a  kormányzati szerep  megerősödésében bízik.

A várható választásokkal kapcsolatban Markó Béla úgy értékelte, növelni lehet az erdélyi magyar közösség parlamenti-kormányzati jelenlétét, ha a választók széles körének mozgósításával sikerül minél nagyobb támogatottságot biztosítani az előrehozott választásokon. Sajtónak nyilatkozva leszögezte, az RMDSZ mindent megtesz azért, hogy az alacsony általános részvétel közepette az erdélyi magyarság tömeges urnák elé állításával a közösség javára lehessen kihasználni a lehetőséget.

A szövetségi elnök szerint az RMDSZ az elmúlt fél évben is arra törekedett, hogy a választási kampányban megfogalmazott célokat megvalósítsa. Emlékeztetett, hogy a restituciós törvénycsomag számos olyan intézkedést tartalmaz, amely fontos a romániai magyarság számára. Rámutatott, hogy a romániai decentralizációs törvénycsomagon is elkezdetek dolgozni, ami a különböző autonómiaformák megteremtése céljából nagyon fontos. Markó elmondta: az RMDSZ a tavalyi jelöltlistákkal indul a választásokon. Tavaly nagyon komoly előválasztást szerveztek, ezért a területi elnököknek az egyöntetű véleményük, hogy ezek a listák most is érvényesek, hiszen a tavalyi választási kampányban vállalt célkitűzések csak részben valósultak meg - hangsúlyozta a szövetségi elnök.

Az elkövetkezendő idő prioritásainak az elnök az árvízkárok enyhítését, valamint Románia európai integrációjához szükséges feltételek teljesítését nevezte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: