2011-12-05 14:05:54• hírek • Póti Orsolya

Megerősítették a testvériskolai szerződést

1996 óta ápol testvériskolai kapcsolatot a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. A két oktatási intézmény tizenöt év után újra kinyilvánította, hogy kész folytatni már kiépített kapcsolatot.
1996 óta ápol testvériskolai kapcsolatot a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. A két oktatási intézmény tizenöt év után újra kinyilvánította, hogy kész folytatni már kiépített kapcsolatot.

1996 óta ápol testvériskolai kapcsolatot a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. A két oktatási intézmény tizenöt év után újra kinyilvánította, hogy kész folytatni a már kiépített kapcsolatot.

Az elkövetkező évekre vonatkozó együttműködési megállapodást december 5-én ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen írta alá Pataki Enikő, a szatmárnémeti főgimnázium igazgatója és Kalucza Lajos, a nyíregyházi középiskola igazgatója. A rendezvényre a főgimnázium dísztermében került sor, ahol tiszteletét tette Kereskényi Gábor alpolgármester, Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes, valamint Márk Attila, a nyíregyházi gimnázium aligazgatója.

A Pál-Kata-Péter együttes műsora után Kereskényi Gábor köszöntötte az egybegyűlteket. Az alpolgármester kifejtette bármilyen partnerséget, kapcsolatot csakis akkor érdemes kötni, ha azt megtöltjük azt tartalommal. „A két gimnázium érdekei és adottságai közösek, ezért remélem, hogy még több évtizedeken át fog működni a kapcsolat - mindez biztosítja, hogy Szatmárnémetiben lesz magyar jövő" - mondta Kereskényi.

Az alpolgármester után Szász Piroska főtanfelügyelő-helyes mondott beszédet. A pedagógus örömét fejezte ki a kapcsolat felújítása iránt, és reméli ennek keretében újabb pályázatok beadására nyílik lehetőség.

Az együttműködési megállapodás felolvasása után Pataki Enikő igazgatónő és Kalucza Lajos igazgató megerősített egy tizenöt évvel ezelőtt elindított és azóta egyre erősödő kapcsolatot. Kézjegyükkel hitelesítették az Együttműködési megállapodást a két intézmény közötti testvériskolai kapcsolatról.

Pataki Enikő elmondta: mindkét gimnázium célja, hogy a tanári és tanulói közösségek rendszeresen találkozzanak egymással, erősítsék a nemzeti összetartozás érzését. „Két olyan intézményről van szó, melynek védjegyévé vált Kölcsey Ferenc szellemisége, "rangja". A testvériskolai kapcsolat elsősorban a barátságról, a barátságok kialakításáról szól, és ennek kapcsán úgy gondolom a nyíregyházi diákság itthon van Szatmáron, mi pedig Nyíregyházán. Remélem az együttműködés sikeres lesz és a diákság javát fogja szolgálni" - magyarázta Pataki.

Kalucza Lajos szerint az évek során felmerülő hullámvölgyek után nagyon jó lendületet vett ez a kapcsolat az elszánt vezetőknek köszönhetően. A rendezvény keretében a nemrég megtartott Ady-vetélkedők díjazottjai szavaltak: elsőként a tasnádi rendezvény résztvevőit, majd a Nagyváradi Ady-Vetélkedő dicséreteseit, Koncz Krisztát és Komsa Tamást hallhatta a közönség. Zárásképpen újra a kölcseys diákokból álló Pál-Kata-Péter együttes lépett színpadra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: