2015-05-08 09:57:20• hírek • MTI

Megerősítette vezető pozícióját a Dacia a romániai cégek rangsorában

Megerősítette vezető pozícióját a román cégek rangsorában az Automobile Dacia, amely tavaly 4,24 milliárd euróra növelte kereskedelmi forgalmát az előző évi 4,16 milliárdról - közölte Nicolas Maure, a Renault-Nissan csoporthoz tartozó vállalat elnöke.

"Mioveni (a Pitesti melletti, Bukaresttől 120 kilométernyire lévő autógyár) fontos üzem a Dacia autómárka gyártása terén: szinte teljes kapacitáson üzemel, tavaly  339 ezer autó készült itt. Bár valamelyest csökkent a gyártás, a tavalyi forgalomnövekedés az alkatrész-gyártásból és a drágább autók - például a Duster - eladásaiból származik" - idézte a Dacia elnökét a Mediafax hírügynökség.

Hozzátette: Mioveni-ből 1,6 millió köbméternyi alkatrész exportra megy, és az autók 92 százalékát is az országon kívül értékesítik.
A Dacia a román GDP 2,8 százalékát adja, és a román kivitel 7,3 százalékát. Tavaly a Dacia csaknem 30 ezer autót értékesített Romániában, ezzel 31 százalékos részesedést ért el a hazai újautó-piacon - sorolta Maure.

A Dacia 2013-ban került az élre a legnagyobb romániai cégek rangsorában, megelőzve az OMV-Petrom olajvállalatot - mutatott rá a Mediafax.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: