2013-03-21 18:09:31• hírek • Kocsis Zoltán

Majdnem birokra ment Valer Marian és Coica

Megdöbbentő jelenetek zajlottak csütörtök kora délután a szatmárnémeti PSD székházában, ahol egy sajtótájékoztató végén heves vita robbant ki Valer Marian szenátor és Dorel Coica polgármester között. „Ez az én sajtótájékoztatóm, itt csak én beszélek" mondta a szenátor.

Az esemény folytatásaként aztán Coica higgadt, kimért hangulatú sajtótájékoztatón mondta el mindazt, amit Valer korábban belé fojtott.

Valer Marian szenátor  sajtótájékoztató keretében támadta Riedl Rudolfot, a magyar sajtót, a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályát (SPAS), az Apaserv új elnökét és a helyi adóhivatal igazgatóját. Mi több, kimutatott a székház ablakán és kijelentette: az egyik közelben parkoló autóból hallgatják le éppen, amit ő mondani fog....

A sajtótájékoztató végén Dorel Coica egy-két témában szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba, ezért a mikrofon mögé lépett... volna, amennyiben Valer Marian odaengedi. Mivel ez nem történt meg, a polgármester saját irodájába hívta össze a sajtó képviselőit, ahol aztán higgadt, kimért, tárgyilagos hangnemben válaszolt „felettese" támadásaira (ti. Valer a PSD megyei, Coica pedig „csak" a városi szervezetének elnöke).

A szenátor azon vádaskodásaira, mely szerint a SPAS ellopja a szociális segélyként szolgáló élelmiszereket, valamint hogy Drimus József, a helyi adóhivatal igazgatója az évek során egy sor törvénytelenséget követett el, felszólította Valert: azonnal tegyen büntetőjogi feljelentést, ha bármiféle bizonyítéka van. Ha nem, akkor nem kavarja fölöslegesen a kedélyeket. „Mint szenátor, tudnia kellene, hogy Drimus köztisztviselő és mint ilyen, sem a polgármester, sem a parlament tagja nem válthatja le. A polgármesteri hivatal folyamatosan ellenőrzi mind a SPAS, mind pedig az adóhivatal tevékenységét és semmilyen rendellenességet nem észlelt", jelentette ki Coica.

Az Apaserv és annak nemrégiben kinevezett igazgatója, Dan Stegerean ellen irányult támadásokra reagálva a polgármester elmondta: a hivatal nem kapott semmilyen írásos megkeresést. Márpedig közintézményekhez hivatalosan csak ily módon lehet fordulni. Ennek ellenére, tette hozzá, az önkormányzat elrendelte az ivóvíz ár és minőségi ellenőrzését, ami folyamatban van.

„Ami pedig a szenátor úr által említett, saját maga által megrendelt közvélemény-kutatást illeti, én már most tudom az eredményeit. Noha Szatmárnémeti és Avasfeslsőfalu polgármestereinek tevékenységét hivatott megítélni, biztos vagyok benne, hogy Avasfelsőfalu az első helyen lesz nagyon jó minősítéssel, míg Szatmárnémeti kettő közül a harmadik helyen végez majd", mondta Coica. „Csak azt szeretném tudni, ki fizeti majd ki ezen magánakció költségeit", tette hozzá jelentős malíciával.

Noha a helyi PSD két markáns figurája között soha nem volt igazán jó a viszony, ez az utóbbi hetekben mérgesedett el. Ennek oka pedig, hogy csütörtökön a szatmárnémeti, jövő hét végén pedig a megyei szervezetnél lesz tisztújítás. Az, hogy Szatmárnémetiben Coica marad az elnök, nem volt kérdés, hisz egyetlen ellenjelöltje sem volt. A megyei elnökségért viszont még komoly csaták várhatóak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: