2012-08-02 13:05:15• hírek • Póti Orsolya

Megérkeztek a gyógyüdülési jegyek

A napokban kapta meg az augusztus 10-től igénybe vehető üdülési jegyeket a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár. A jegyekért a biztosítottak a megyei nyugdíjpénztár azon fiókjához forduljanak, ahol nyilván vannak tartva.

Idén országosan 293 millió lejjel támogatja az állam a nyugdíjasok üdülését. A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár a 2012-es évre összesen 3191 gyógykezelési jegyet kapott. Ez valamivel kevesebb, mint a tavaly, amikor is 4419 jegyet kaptak a szatmári nyugdíjasok, ebből pedig 4228-at használtak el - közölte Eugenia Sabou, az intézmény vezetője.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy az igény a nyugdíjasok részéről a kezelési jegyekre, a túljelentkezés szinte kétszeres. Furcsa módon mégis kihasználatlanul marad a jegyek egy része, minden gyógyüdülési turnusban.

A kilencedik turnusban összesen 230-an kezdhetik meg gyógyüdülésüket. A jegyek nagyjából ugyanazokban a kezelési központokban használhatók fel, mint az elmúlt években. Felixfürdő, Május 1, Herkulesfürdő, Menyháza, Caciulata és Vatra Dornei várja a kikapcsolódni vágyókat.

Az üdülőjegyek iránt augusztus 7-től érdemes érdeklődni. Aki üdülőjegyet szeretne igényelni, az a Megyei Nyugdíjpénztár azon fiókjához forduljon, ahol nyilván van tartva. Az igényléshez szükséges formanyomtatványt személyesen, postai úton, faxon vagy e-mailen is el lehet juttatni. A feltétel csak az, hogy legalább 30 nappal a kért üdülés kezdete előbb juttassák el a kérvényt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: