2017-12-20 08:02:37• hírek • Közlemény

Megérkeztek Szatmár megyébe az óvodai didaktikai fejlesztőcsomagok

A Magyar Sarok névre keresztelt egységcsomag a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tulajdona, melyet meghatározatlan időre használatba ad minden olyan óvodának, amelyben magyar tagozatos csoportok is működnek.

Szatmár megyében 95 óvodába fog eljutni ez a fejlesztőcsomag, amely 35 készségfejlesztő játékot, mesés -és mondókáskönyvet tartalmaz. Mindez egy kisszekrény méretű polcra helyezhető ki, amely ugyancsak a csomag tartozéka. Az operatív átadás-átvétel biztosítása érdekében három helyszínen vehetik át az óvodák a csomagokat: a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban és a Sárközi Petőfi Sándor Általános Iskolában.
 

A körzetekhez tartozó óvodákat kiértesítették, az átvétel elindult és remélhetőleg az új év kezdetével minden óvodába el fog jutni a csomag. A partiumi régió programindítója szombaton, december 16 –án zajlott le az Óvodapedagógusok a gyermekközpontú óvodákban című konferencia keretén belül Nagyváradon.
 

Az esemény az óvónők továbbképzéseinek első tájékoztató rendezvénye volt, ahol az érdekeltek minden olyan információ birtokába juthattak, ami óvodafejlesztés terén a közeljövőben a romániai magyar óvodákban várható. Megyénkből 18 résztvevő ismerkedett meg az Óvodafejlesztési Program tervezetével és annak elemeivel: óvodák építése, állagmegújítások, kül- és beltéri fejlesztések, modern eszközök beszerzése, és nem utolsó sorban a szakmai fejlesztés.
 

A konferencia egyik mozzanta a Magyar Sarok átadása a régióhoz tartozó megyék egy-egy óvodájának. Szatmár megyéből elsőként a Nagykárolyi 1. Számú Óvoda igazgatónője, Héb Ildikó vehette át a csomagot Baranyai Tibor megyei elnöktől Peller Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője jelenlétében.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: