2010-12-23 12:13:25• hírek • M. T. R.

Megérkezett csütörtökön az első munkagép

Bekő Tamás városmenedzser
Bekő Tamás városmenedzser

Már csütörtök reggel megérkeztek az első közterület-tisztító gépek - számolt be hírportálunknak a fejleményekről Bekő Tamás városmenedzser. Több alkalommal is olvashattak már hírportálunkon arról, hogy a múlt héten hivatalosan is eredményt hirdetett Nagykároly városvezetősége a különféle karbantartási felszerelések megvásárlása érdekében kiírt közbeszerzési eljárásában. A magyarországi, kecskeméti Odisys Bt. Az 1-es, 2-es és a 5-ös csoportba sorolt gépeket szállíthatja a nyugat-szatmári városnak; a szintén magyarországi, de szigetszentmiklósi TERRA Hungária Építőgép Kft.a 3-as csomagba, míg a 4-est a nagyváradi Euriteh Kft.

Az önkormányzat összesen 5 csoportba osztotta - a munkavégzésük alapján - a megvásárolandó gépeket. S hogy ez nem felesleges papírmunka volt, jelzi az is: a három jelentkező cég közül egyik sem tett ajánlatot az összes gépre, kínálatuk viszont keresztbe fedi egymást. Az első csoportban egy városi munkálatok elvégzésére hivatott multifunkcionális traktor és a hozzávaló tartozékok szerepelnek (köztük egyebek mellett: utánfutó, kaszáló- és marógép, seprű, hó eltakarító szerkezet, sószóró berendezés).

A második csoportban a hó eltakarításához szükséges felszerelések vannak besorolva, így 16 tonnás billenőkamionra illeszthető tolófej, avagy hótaszító eke, szintén ekkora tehergépjárműre szerelhető csúszásgátló anyagok szétszórására alkalmas szerkezet). A harmadik kategóriába útkarbantartásra és -javításra alkalmas felszereléseket sorolt be a kiíró, így a többi között négyteljesítményű markológép és minikotrógép. A negyedik csoportba rakodótérrel rendelkező 5 + 1 személyes haszongépjárműt soroltak. Az ötödikben automata seprűgép szerepel.

A minikotrógép már megérkezett, a jövő héten is hoznak még gépeket, a többi pedig január elejére marad - tudtuk meg.

Eredetileg csak január végére ígérték az első gépeket
Eredetileg csak január végére ígérték az első gépeket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: