2018-05-31 22:31:52• hírek • Oszkó Viktória

Megérkezett az új vontató autó, retteghetnek a szabálytalanul parkolók

Sokan vannak, akik nem örültek tavaly év végén, amikor napirendi pontra került a tanácsülésen a szabálytalanul parkoló autók elszállítását és ennek díjszabását érintető téma.

A tervezet szerint ettől az évtől kezdődően a szatmárnémeti közterület-fenntartó vállalatnak lehetősége lesz elvontatni a tilosban parkoló autókat, így enyhítve az utóbbi években kialakult parkolási káoszt. Az elvontatás műveletének és az autó tárolásának költségei természetesen a jármű tulajdonosát terhelnék.


Akkor a tanács megszavazta az elképzelést. 2018-tól kezdve amennyiben egy jármű vét a közterület használatának szabályai ellen, a vállalat autója elvontatja azt a Transurban telephelyére. Ennek költsége 500 lej, ezenfelül pedig napi 50 lejes tárolási díjat számolnak fel. A közterület-fenntartó vállalat munkatársai három váltásban dolgoznak majd, így a nap bármely szakában meglephetik a rossz helyen parkolókat.


Úgy tűnik, június elejétől végre meggyőződhetünk róla, hogyan is szuperál a város új vontatógépe. Az Iveco típusú gépjármű kifejezetten arra lett kialakítva, hogy probléma nélkül el tudja szállítani a tilosban, illetve szabálytalanul parkoló autókat Szatmárnémeti különböző pontjairól. Egy ilyen speciális jármű megközelítőleg 160.000 lejbe kerül, de kétségtelenül megéri a belefektetett összeget. Ha valaki pórul járt és az autóját nem találja ott, ahol hagyta, érdemes az első fordulót a Transurban telephelye felé venni, ott tudja ugyanis kiváltani az elkobzott járművet a fentebb említett összegért.


A járművek elszállítása közszolgáltatásnak minősül, ami a nap 24 órájában működik majd, tehát éjszaka sem lesz tanácsos másvalaki behajtóját, kapuját elzárni, és a parkolást tiltó táblákra is figyelni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: