2009-11-26 15:06:49• hírek • Gozner Gertrud

Megérkezett a szállítmány

Megérkezett a cukorszállítmány a Szociális Gondozói Hivatalhoz (SPAS) - tudatta a sajtóval Adrian Balaj, a SPAS szociális osztályának vezetője. A 40 tonnányi élelmiszer-szállítmányt a szatmári börtön 11 elítéltje segítségével rakták le a teherautókról.

A hivatal munkatársa szerint akárcsak a liszt esetében a cukorsegély is a támogatásra jogosultak kategóriái szerint kerül szétosztásra. Elsőként a nyugdíjasokat kérik, hogy jelenjenek meg az egykori Szociális Étkezde székhelyén, a Vasile Lucaciu sugárút 44 szám alatt. Ugyanis minden 400 lejnél alacsonyabb jövedelemmel rendelkező nyugdíjas 4 kilogramm cukrot kap a szociális hivataltól.

Ennek a szétosztása november harmincadikán veszi kezdetét és december 11-ig tart, hétfőn, szerdán és pénteken 8.30 és 14.30 között lehet jelentkezni érte. A juttatásért jelentkező nyugdíjasok vigyék magukkal a személyi igazolványukat és a nyugdíjszelvényüket. Összesen 3522 nyugdíjasnak osztanak cukrot a hivatal munkatársai.

A nyugdíjasok után a december 14 és 31 közötti periódusban a fogyatékos gyermekek és felnőttek hozzátartózóit várják a szociális étkezdéhez, míg 2010 január 4 és 15 között a munkanélküli segélyből élők következnek.

A SPAS által nyilvántartott 8 ezer személyből eddig 4 ezren vették át a 15 kilogrammos lisztsegélyt, ezért akik a cukorért jelentkeztek és még nem kapták meg a lisztadagjukat, azt szintén elvihetik. A támogatásra jelentkezőknek saját maguknak kell gondoskodniuk az élelmiszer elszállításáról, valamint nem bocsáthatják áruba őket - hangsúlyozta ki Balaj.



November 30-tól a cukor és a liszt egyaránt hazavihető


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: