2018-09-25 12:07:57• hírek • Bede Emőke

Megérkezett a pénz. De vajon meddig elég?

Hosszas várakozás után végre megkaphatják fizetésüket a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak (DGAPSC) munkatársai, legalábbis az augusztusit és a szeptemberit biztosan.

Hétfőn rendkívüli ülést hívott össze a Szatmár Megyei Tanács, a napirendi pontok legfontosabbika pedig kétségkívül a költségvetés-módosítás határozattervezete volt. Bár a megyei tanács szárnyai alatt működő intézmények és önkormányzatok közül sokan vannak nehéz anyagi helyzetben, a legégetőbb kérdés kétségtelenül a DGAPSC ügye volt.
 

A költségvetés-kiegészítésnek köszönhetően az intézmény kasszájába a meglévő 900 ezer lej mellé még 2,8 millió lej került be, azonban ez csak átmenetileg oldotta meg az anyagi gondokat. Mint arról Pataki Csaba tanácselnök beszámolt, az a bizonyos 2,8 millió is csak úgy jött össze, hogy a megyei tanács saját fizetésalapjából 1 milliót elkülönített kifejezetten erre a célra. Az így összegyűlt összeg elegendő az augusztusi bérek kifizetésére. Ugyanakkor egy pénteken megjelent kormányrendelet nyomán további 6,3 millió lej kapott az intézmény, ez az összeg pedig fedezi a teljes szeptemberi, illetve részlegesen az októberi fizetéseket is. Hogy azt követően mi lesz, egyelőre maga Pataki sem tudott biztosat mondani, ugyanis a megyei tanács már minden ilyen jellegű tartalékát felélte, s a kiadásokat ettől jobban már nem lehet visszaszorítani. Jelenleg csak az bizonyos, hogy az év lezárásához még kb. 6,5-7 millió lejre lenne szüksége a DGASPC-nek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: